'Solar Impulse' dünya yolunda

Abu Dabi’den sabaha karşı havalanan uçak, 3 buçuk aylık tarihi yolculuğu boyunca 500 saat havada kalacak ve 35 bin kilometre yol katedecek.

ABU DABİ- Güneş enerjili uçak Solar Impulse, tek bir damla fosil yakıt kullanmadan gerçekleştireceği dünya turu için kalkış yaptı. Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’den sabaha karşı havalanan uçak, 3 buçuk aylık tarihi yolculuğu boyunca 500 saat havada kalacak ve 35 bin kilometre yol katedecek. Solar Impulse, dünya turu kapsamında sırasıyla Umman, Hindistan, Myanmar ve Çin’e uğradıktan sonra Pasifik Okyanusu’nu geçerek Hawaii’ye ulaşacak.
Hawaii’den ABD’ye geçecek olan Solar Impulse, daha sonra Atlantik Okyanusu’nu aşacak. Avrupa ya da Kuzey Afrika’da son molalarını verip Abu Dabi’ye dönecek. Solar Impulse, uğrayacağı ülkelerde yenilenebilir enerji kaynaklarına ilişkin bilinci ve kullanım alanlarını yaygınlaştırmak amacıyla hükümetlerle ortak kampanyalar yürütülmesinde kullanılacak. Tarihi yolculuğa Türkiye’den sadece Sabancı Grubu şirketlerinden Brisa, ‘Resmi Türk Partner’ sıfatıyla eşlik ediyor.

 

Manşetler

21.Runtalya Maratonu'na 82 ülkeden 10 bin sporcu katıldı
884 lirayı duyan İngilizler, Türkiye'ye akın etti
Türkiye'nin dev şirketine Vlora Havalimanı soruşturması
Hobi bahçelerine yıkım kararı ile 'acil satılık' ilanları
Tur şirketi iflas etti, 600 kişi Umre'de mağdur oldu
Fas turizme 3,5 milyar avro yatırım yapıyor
Ekonomi sınıfına yatırılabilen koltuklar geldi
Gemide yapılan düğün töreni gökyüzüne taşındı
Ordu'daki tarihi Aya Nikola adası turizme kazandırılacak
Süper zenginler Türkiye ekonomisinin 2,5 katını saklıyor