Skandallar oteli Paramount, ormanlık alana genişleyecek

Bakanlık onay verdi... 75 bin metrekarelik alana kurulu otel, 26 bin metrekare ormanlık alana daha genişleyecek

ANKARA- Çevre Bakanlığı, Paramount Otel’in genişlemesine onay verdi. Proje, orman ve doğal sit alanı içerisinde yapılmak isteniyor.

Bakanlık onay verdi... 75 bin metrekarelik alana kurulu otel, 26 bin metrekare ormanlık alana daha genişleyecek

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Torba Mahallesi’nde bulunan ve adı skandallarla gündeme gelen Paramount Otel olarak bilinen ve şu andaki adı Be Premium olan otelin genişletilme talebine onay verildi.

Birgün’den Aycan Karadağ’ın haberine göre Unico Sigorta adlı şirket, oteli genişletmek için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na 2020 yılında çevre etki değerlendirme (ÇED) başvurusunda bulunmuş ancak bakanlıktan onay alamamıştı. Şirket, 21 Mart 2022 tarihinde ‘Turizm Konaklama Tesisi (Be Premium Bodrum Hotel) projesi’ kapsamında yeniden ÇED başvurusu yaptı. Bakanlık ise 14 Temmuz 2023 tarihinde ÇED gerekli değildir kararı verdi.

Hâlihazırda 75 bin metrekarelik orman arazisine kurulu otel yaklaşık 26 bin metrekare daha genişletilecek. Proje kapsamında oda sayısının 98’den 315’e çıkarılması planlanıyor. Proje için öngörülen bütçe ise 6 milyon TL.

Otelin alanı, Orman ve Su İşleri Başkanlığı tarafından 49 yıllığına Ufuk Turizm İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye tahsis edildi. Alanın kullanım hakkı ise bakanlığın kararıyla Unico Sigorta şirketi tarafından satın alındı. Unico Sigorta ilk olarak ‘Kara para’ suçlamasıyla Türkiye’de soruşturulan ve hakkındaki tutuklama kararı öncesi yurtdışına kaçan Sezgin Baran Korkmaz’a aitti.

Otelin ilk sahibi Atilla Uras, otelin kurulu bulunduğu taşınmazın sahibi Ufuk Turizm şirketinin tüm hisselerini satış sözleşmesi ile 7 Eylül 2017’de Finsolvent adlı şirkete devretmişti. Uras’ın kızı Victoria Yasemin Uras ise mirasçısı olduğu Ufuk Turizm şirketinin hisselerinin Finsolvent’e devredilmesine karşın parasının ödenmediğini söylemiş ve dava açmıştı. Uras’ı haklı bulan İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi 15,4 milyon dolar ödenmesine karar vermiş, bu ödeme yapılmayınca haciz kararı vermişti. Victoria Yasemin Uras, EKBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Ekşioğlu için de “Babamın vefat ettiği gün otelimize devletin tankıyla girdi” iddiasında bulunmuştu.

Manşetler

Formula 1 Türkiye'ye geri döndü: 5 yıllık imza atıldı
Babadağ Ultra Maratonu, spor, doğa ve tarihi buluşturuyor
CMO Awards 2026 kazananları açıklandı 
WTC: 2035'e kadar turizme 12.5 milyon dolar yatırım yapılacak
Rus turistlerin yerini Polonyalılar ile BDT ülkeleri aldı
23 Nisan Çocuk Bayramı buruk geçti
Başkan Grégoire: Paris'te Airbnb artık tarih oldu!
 Londra'da Uluslararası Gastronomi Film Festivali yapıldı
Dünya çocukları Antalya'da buluştu
Yerli turizm harcamaları 2025’te 555 milyar lirayı aştı