BURSA - Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde Bursa Valiliği’nin himayesinde Bursa Skal Kulübü tarafından düzenlenecek olan Birinci Bursa Turizm Zirvesi yapılacak.
Zirvenin onur kurulunda ise Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Vali Şahabettin Harput ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe yeralıyor.
”Turizm Kenti Bursa’nın Geleceğini Bugünden Planlayalım” temasıyla düzenlenecek olan zirveye Dünya Skal Eski Başkanı Hülya Aslantaş, Türkiye Skal Federasyonu Başkanı Deniz Anapa, Türofed Başkanı Osman Ayık, TUİ Türkiye Temsilcisi Hüseyin Baraner, Avrupa Kaplıcalar Birliği Temsilcisi Joao Pinto Barbosa, Visitur Yönetim Kurulu Başkanı Talha Camaş, Atlas Jet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, Öğer Tur Yönetim Kurulu Başkanı Vural Öğer, TURAD Başkanı ve Eski Turizm Bakanı Bahattin Yücel, Lütfi Kırdar GM’den Pervin Zeydanlı Yalazan katılıyor.
Her biri konusunun uzmanı olan koniuşmacılar Bursa’ya yönünü belirlemede ışık tutacak isimler olarak çağrıldı. Bu arada biri başbakan yardımcısı iki bakanın katılması da konuyu Türkiye gündemine taşıyacak gibi görülüyor.
Skal Bursa Başkanı ve Zirve Koordinatörü Hasan Eker, amaçlarının konuşulan konuların tekrarı değil, Bursa’nın turizm potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek için zaman kaybetmeden günümüzde yapılması gerekenleri dünya vizyonuna sahip uzmanların bakış açısıyla ortaya koymak olarak özetledi.
Vali Şahabettin Harput konuyla ilgili kolları aylar öncesinden sıvadığını düşünerek Türkiye’nin dördüncü büyük kenti olan Bursa’nın sanayi ve tarım alanındaki güçlü konumunun turizmle desteklenmesini istiyor.
Davet mektubunu bizzat kendisi kaleme alan Harput,
otelcilik, belediyecilik, kongre turizmi, teleferik, deniz yolu ulaşımı, havaalanı, hızlı tren, Dağyenice, termal su ve otoyol projeleri ile turizm alt yapılarına büyük yatırımlar yapıldığına dikkati çekti. Vali Harput’a göre, turizm değerlerinin ve alt yapısının güçlü olması sayesinde Bursa’nın turizmde de hak ettiği yere kısa sürede geleceği düşünülüyor.
Bursa’nın turizm hedeflerini doğru koyabilmek, bu konudaki tecrübeli ve vizyon sahibi kişilerin bilgi paylaşımının önemini belirten Vali Harput, tüm turizm ilgililerini zirveye davet etti.
Manşetler
Yiğit Girgin: 2026 yılının kolay geçmeyeceğini biliyoruz
Turizme 60 milyar liralık kredi paketi geliyor
Otel yatırımlarında Muğla ve Bodrum açık ara önde
ATD, başkentin turizmdeki rolünü güçlendirecek
Salomon Çeşme Yarı Maratonu Ege’nin ritmini taşıyor
TUI Nehir Gezilerinde büyüme yolunda yelken açıyor
Çelebi Havacılık, THY İş Birliğiyle Asya-Pasifik'te
Tadım ustaları lezzet yolculuğunda
Yaşlı kadınlar yalnız seyahati yeniden tanımlıyor
Kambur balina "Timmy" için umutlar tükendi