"Skalite" Ödülleri sahiplerini buldu

Skal International İstanbul Kulübü’nün“Barış” temasıyla sunduğu Skalite ödülleri Haliç Kongre Merkezi’nde törenle 18’ci kez sahiplerini buldu.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Skal International İstanbul Kulübü’nün “Kapılar” konseptiyle düzenlediği ve “Barış” temasıyla sunduğu Skalite ödülleri Haliç Kongre Merkezi’nde törenle 18’ci kez sahiplerini buldu. İstanbul Skal Başkanı  Feza Solaklar son dönemde ülkemizin düştüğü duruma değinerek "Biz her zaman kardeş olurken ne zaman bugünlere geldik. Çok sesliliğe sahip bir kültürümüzü yoketmeye kalkıştık. Zor günlerden sevgi ve barış ile çıkacağımıza inanıyorum. Turizm keyigtir ve barış turizme katma değerdir. Kaliteye her alanda ihtiyacımız var. Bu skalite kavramının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor" dedi.





Türkiye’nin kültürel zenginliğinin ve turizmde kalite zenginliğinin öne çıkarıldığı törene Kültar ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Temuçin, İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, Kültür ve Turizm İl Müdürü Nedret Apaydın katıldı.







Ayrıca Skal International Dünya Başkanı Salih Çene, geçmiş dönem başkanı Hülya Aslantaş, TUROB Başkanı Timur Bayındır, POYD İstanbul Başkanı Ali Can Aksu, Skal International İstanbul Kulübü Başkanı Feza Solaklar, As Başkan Bahar Birinci, Yönetim Kurulu üyeleri ile turizm dünyasının seçkin isimleri yer aldı.







ATATÜRK'ÜN VALSİ VE ZEYBEK OYUNU
Murat Ali Aydın'ın sanat yönetmenliğini düzenlediği geceda, "Kapılar" adlı müzikal ve dans gösterisi sunuldu. Ödül töreninin sunuculuğunu Ceylan Saner yaptı.Ceylan Saner konuşmasında Napolyon'un "Lider umut dağıtandır" sözünü hatırlatarak "Me mutlu böyle bir liderimiz var. Geleneğe sahip çıkıp geleceği görebildi. O Mustafa Kemal Atatürk idi" dedi.
Daha sonra dansçılar vals yaptılar. Atatürk'ün dansedişi perdeye yansıdı. Daha sonra dansçılar zeybek havası eşliğinde oynarken bu kez Atatürk'ün ünlü zeybek oyunu perdeye yansıdı.






Yemeki bölüme geçildiğinde ise Karalar Kafeste Orkestrası eşliğinde geç satlere kadar eğlenildi ve hediye çakılışı yapıldı.

JÜRİ
Başkanlığını 2008-2009 dönemi Skal International Dünya Başkanı; Universal Turizm Genel Direktörü ve de Skalite'nin yaratıcısı Hülya Aslantaş'ın üstlendiği Skalite Jürisi'nde; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı ve İstanbul Turizm Atölyesi Koordinatörü Tülin Ersöz, İstanbul Ticaret Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nüzhet Kahraman, Alem Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Melis Aygen, İZ TV Genel Yayın Yönetmeni Coşkun Aral, İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürü Nedret Apaydın ve MNG Airlines Lojistik Başkanı Emir Akın yer aldı.

1998 yılından bugüne her yıl Skal İstanbul Kulübü tarafından düzenlenen Skalite Ödülleri sahiplerini buldu. MNG Airlines'ın platin; TAV Havalimanları, Çelebi Havacılık Holding A.Ş, SealedAir ve Redrock Minerals'in altın sponsorluğunda düzenlenen gece “Barış ve Kardeşlik” konulu gösteri ile devam etti.

FEZA SOLAKLAR: BARIŞ, TURİZM, KALİTE ÜÇGENİ ÖNEMLİDİR
Skal International İstanbul Kulübü Başkanı Feza Solaklar genel teması "Barış ve Kardeşlik" olan gecede, yaptığı konuşmasında barışın turizm ve kalite açısından önemine vurgu yaptı.
Feza Solaklar; "Bizler bugün bu kültürel çeşitliliğimizin verdiği güçle buradayız. Biz Skal İstanbul Kulübü olarak çok sesliliğe sahip çıkmayı değerli bulduğumuz için konseptimizi barış olarak seçtik. Umarız barış yeniden vucüd bulur. Bu seneki Skalite temamızı oluşturan barış, turizm ve kalite aslında ayrılmaz bir üçlü oluşturuyor. Barış olmadan, turizm ve kalite hiçbir zaman tam anlamıyla bir araya gelemiyor. Bizim de çabamız, üçünü bir arada gerçekleştirebilmek. Bu hedefe ulaşana kadar da sabırla çalışmaya devam edeceğiz. 18'incisini düzenlediğimiz Skalitemizi gerçekleştirmemize imkan sağlayan platin, altın, gümüş ve tüm hizmet sponsorlarımıza; aynı zamanda, bize değerli zamanlarını ayırarak destek veren tüm jüri üyelerimize çok teşekkür ediyorum" dedi.
Solaklar, turizmde kaliteye yapılan katkıyı ödüllendirerek, Türk turizminin gelişimine fayda sağlamak amacıyla düzenledikleri Skalite Ödülleri'nde her geçen yıl daha nitelikli başvurular almanın heyecanını yaşadıklarını belirtti.

ÖDÜL KAZANANLAR

Yerli Zincir - Maxx Royal Hotels

Yabancı Zincir - Raffles Istanbul Zorlu Center

Butik/Küçük Otel - 10 Karaköy, A Morgans Original

Resort - Maxx Royal Belek Resort

Incoming Seyahat Acentası - Universal Turizm

Outgoing Seyahat Acentası - Fest Travel

Mice Acente - Setur Mice/Setur Servis Turistik A.Ş.

İç Turizm Seyahet Acente - Etstur

Online Seyahat Rezervasyon/Hizmetleri - Bookinturkey (Setur)

Havayolu - Emirates Havayolu

Rent- A- Car - Otokoç Otomotiv San. Tic. Ltd. Şti/Avis

Turistik Otobüs Kiralama - Aker Otobüs İşletmesi

Marina - D- Marin Didim Marina

Havalanı Yer Hizmetleri - Çelebi Hava Servisi A.Ş.



Restoran - Topaz Restaurant

Etkinlik Mekanı - Reji Events Center Istanbul By Kalyon

Çevrenin Korunmasına Katkı - NG Afyon Wellness & Convention

Kültürel Değerlerin Yaşatılmasına Katkı - BTA Havalimanları Yiyecek ve İçecek Hizmetleri A.Ş

Turizm Eğitimine Katkı - Vatel International Business School - Hotel & Tourism

Yılın Rehberi - Nükhet Everi

Turizm Yayını - Best Of Istanbul Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama

Dernekleri Federasyon Ödülü - Kapadokya Ultra Trail Maratonu (Cut)

Özel Ödüller

Skalite Özel Ödülü: Barış İçin Müzik

Skalite Özel Ödülü: Liluz Otel Diyarbakır

Skalite Özel Ödülü: Prof.Dr. Aziz Sancar

Skalite Özel Ödülü: Setur Servis Turistik. A.Ş

Sealedair Sürdürebilirlik ve Turizm Özel Ödülü: Wow Hotels Kremlin Palace

Bölge Ödülleri

Ankara Kulübü - Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi

İzmir Kulübü - BTA Food & Dervis Group - Adnan Menderes Havalimanı - Tadında Anadolu Restaurant

Antalya Kulübü - Antalya Devlet Tiyatrosu Genel Müdürü Selim Gürata

Bodrum Kulübü - Ahşap Yat Yapım Ustası Erol Ağan

Marmaris Kulübü - Bono Good Times

Kuşadası Kulübü - Kadıkalesi / Anaia Kazı Başkanı Prof. Dr. Zeynep Mercangöz

Fethiye Kulübü - Fethiye Otelciler Birliği (FETOB)

Kapadokya Kulübü - Velotürk projesi

Çukurova Kulübü - Adalı Holding'e Ait Starwood İşletmesinde Sheraton Adana Hotel

Eskişehir Kulübü - Eskişehir Genç Sanayi ve İşadamları Derneği

Konya Kulübü - Ney Otel

Karadeniz Kulübü - Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği (KATİD)

Troia Kulübü - Grafik ve Fotoğraf Sanatçısı Mine Konakçı

Troia Kulübü - 18 Mart Üniversitesi Polifonik Koro Şefi Mete Gökçe
 

 

 

Manşetler

Antalya turizmi ekonomiye 30 milyar dolar döviz sağlıyor!
Tatil temel bir ihtiyaç olmaya devam ediyor,
Prontotour 2025 raporuna göre kültür turları yükseliyor
Ege’nin İki Yakasında Bir Gecede Değişen Hayatlar
Düzensiz göçle işbirliği yapan ülkelere vize kolaylığı
Restoran ve kafelerde kuver ücreti yasaklandı
'Türk oligark'ın Domodedovo Havalimanı'nı yarı fiyatına satıldı
Dışarda yemek, kıyafet bütçesini geçti
Turizmde, veriyle tanıtım, deneyimle sadakat
Rusya Pazarında telep arttı, Sömestir rekor kırdı!