Siyah beyaz fotoğraflar ile 50 yıl öncesine yolculuk

Alanya’nın siyah beyaz fotoğraflar yarım öncesine yolculuk ettiriyor.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
ALANYA/ANTALYA -
Selçuklu Devleti'ne uzunca bir süre başkentlik yapan Antalya'nın Alanya ilçesinin 50-60 yıl öncesi siyah beyaz fotoğraflar yarım öncesine yolculuk ettiriyor. Alanya Kalesi’nde bulunan Bedesten bölgesinde açılan ‘Fotoğraflarla Bir Zamanlar Alanya’ sergisi yerli ve yabancı misafirlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Tarihi Süleymaniye Camii yanındaki Bedesten bölgesinde, Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen açık hava galerisi, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Kentin tarihi, ekonomik, sosyal ve kültürel yapısına ışık tutan “Fotoğraflarla Bir Zamanlar Alanya” isimli galeri, ziyaretçileri şehrin 50-60 yıl öncesine götürüyor.

“ALANYA’YI GÖRMEDEN ÖLMEMELİ”

Türkçe ve İngilizce olarak fotoğrafların üzerine yazılan, Cumhuriyet döneminin önemli gazetecilerinden, aynı zamanda yazar ve milletvekili olan Falih Rıfkı Atay’ın, "Alanya‘yı Görmeden Ölmemeli" sözü ise ziyaretçilerde merak uyandırıyor. Fotoğrafları yakından inceleyen turistler, Alanya Kalesi’nin önemli bir parçası olan bu örnek sokağa göz atmadan ayrılamıyor.

Manşetler

Formula 1 Türkiye'ye geri döndü: 5 yıllık imza atıldı
Babadağ Ultra Maratonu, spor, doğa ve tarihi buluşturuyor
CMO Awards 2026 kazananları açıklandı 
WTC: 2035'e kadar turizme 12.5 milyon dolar yatırım yapılacak
Rus turistlerin yerini Polonyalılar ile BDT ülkeleri aldı
23 Nisan Çocuk Bayramı buruk geçti
Başkan Grégoire: Paris'te Airbnb artık tarih oldu!
 Londra'da Uluslararası Gastronomi Film Festivali yapıldı
Dünya çocukları Antalya'da buluştu
Yerli turizm harcamaları 2025’te 555 milyar lirayı aştı