Siirt'in havalimanı 2017'de

Günlük yaklaşık 1.810 kişinin yararlanacağı Siirt'in havalimanı 400 milyon liralık yatırımla 2017'nin ilk aylarında hizmete açılıyor

Siirt, yıllardır özlemini duyduğu havalimanına 2017'de kavuşuyor
SİİRT- Siirt'in havalimanı 2017'de hizmete açılacak. Havalimanından günlük yaklaşık 1.810 kişinin yararlanması bekleniyor. Siirt'in yıllardır özlemini duyduğu havalimanına 2017 yılının ilk aylarında kavuşması planlanıyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) başvuru dosyasında yer alan bilgilere göre, havalimanının yatırım tutarının ise yaklaşık 400 milyon lira olması bekleniyor.Proje içi üstyapı tesisleri dahil olmak üzere toplam 420 hektarlık bir alan kullanılması planlıyor.

TURİZMİ DE CANLANDIRACAK

Havalimanının fizibilite ve ekonomik ölçütler göz önünde tutulduğunda, öncelikle ilgili bölge, dolayısıyla da Türkiye için önemli yatırım olacak. Havalimanının işletme aşamasında bin personelin istihdam edilmesi öngörülüyor. Havalimanın bölge ekonomisine de büyük ölçüde katkı sağlaması amaçlanıyor. Siirt Havalimanı'ndan günlük yaklaşık bin 810 kişinin faydalanması bekleniyor.

ÇÖZÜM SÜRECiNE DESTEK

Proje için yatırım süresinin bir yılı projelendirme olmak üzere 3 yıl olması planlanıyor. Havalimanının 2017 yılının ilk aylarında işletmeye açılması bekleniyor. Siirt Havalimanı'nın ekonomik ömrünün 25 yıl olması öngörülüyor. Siirt'in bulunduğu coğrafi konum, ülkesel ve bölgesel kalkınma stratejileri ve çözüm süreci düşünüldüğünde projenin gerçekleştirilmesiyle Siirt'in ve turizm potansiyeli olan ilçelerinin gelişmesine de katkı sağlanması amaçlanıyor.

Akşam , Siirt HA

Manşetler

​​​​​​​Aileler mutfaklarını 'ev restoranı'na çeviriyorlar
Kızıllı, “palamut turizmi” için turistleri bekliyor
Side antik kentte yaşlı Almanlar için kültür turları başladı
Akseki'nin Çimili Keçi Peyniri Coğrafi İşaretli oldu
IIFF'nin bu yılki teması: “Sürdürülebilirlik"
Dünyanın en iyi 100 şehri içinde İstanbul yer aldı
Marsilya’da 1 Euro’ya gurme yemekler yiyebilirsiniz!
Turistik Tuz Ekspresi 10 bin ziyaretçiyi Çankırı’ya taşıdı
2026'da iş seyahatleri ve MICE nereye gidiyor?
Noel tatilinin gözdesi Antalya'ya Alman ve Rus akını