Sigaranın düşmanı pelikan

Tekirdağ'da bir yıl önce kanadından yaralı halde bulunan ve koruma altına alınan pelikan, gününü sahilde balıkçıların yolunu gözlemekle geçiriyor.

TEKİRDAĞ - Tekirdağ'da bir yıl önce kanadından yaralı halde bulunan ve koruma altına alınan pelikan, gününü sahilde balıkçıların yolunu gözlemekle geçiriyor. 31 yıldır balıkçılık yapan Hamit Aydın, bir yıl önce Tekirdağ sahilinde kanadından yaralı olarak bulduğu pelikanın kısa sürede insanlarla dost olduğunu söyledi.
O günlerde mutsuz gördükleri pelikana "Garip" adını verdiklerini ifade eden Aydın, Garip'e çok iyi baktıklarını, böylece kanadının kısa sürede iyileştiğini anlattı.



Uçabilmesine rağmen Garip'in yine de yanlarından ayrılmadığına dikkati çeken Aydın, şöyle konuştu: "Garip, bazen uçarak sahilden ayrılıyor ama bir süre sonra geri dönüyor. O da bizi çok sevmiş olmalı ki bizden ayrılamıyor. Garip'i her gün 3-4 kilo balıkla besliyoruz. Bazen kendi tuttuğumuz, bazen de balık pazarındaki balıkçıların getirdiği balıklarla karnını doyuruyor. Pelikan beslediğimizi gören vatandaşlar da çok şaşırıyorlar. Garip'le fotoğraf çektirmek için sıraya giriyorlar."
Balıkçı barınağında bütün gününü insanlarla geçiren Garip'in sigaradan ise hoşlanmadığını anlatan Aydın, "Garip, sahilde birinin elinde sigara paketi gördüğünde uzun gagasıyla hemen paketi alıyor. Bu paketi Garip'ten bir daha almak ise neredeyse imkansız" dedi.
Aydın, gün boyu balıkçıların yolunu gözleyen Garip'in en büyük zevkinin ise insanların elinden balık yemek olduğunu kaydetti.

Manşetler

Çin: Taşların turistik mekanlara dönüştüğü yer
İyi iletişim olmadan bir destinasyon uluslararası olamaz
Türkiye, TUI'nin kış sezonunda ilk üçte
Karınca menüden çıktı: El Nino ünlü şefleri zora soktu
Üç meslek grubuna daha yeşil pasaport geliyor
Manavgat’ta bal zamanı: Üreticiler festivalde buluştu
Çıralı’da 117 yuvadan 3 bin 500 caretta denize ulaştı
Kışın buğday, yazın halı: Killik tarlalarında renk şöleni
Haaland’dan Norwegian’a “Atkuyruğu” davası
AB'nin yeni kabin bagajı kuralları ne zaman yürürlüğe girecek?