İSTANBUL- Siemens Sanat, yeni sanat sezonuna "Başka Dünyalar" adlı sergiyle başladı. Mürteza Fidan ve T. Melih Görgün'ün küratörlüğünü üstlendikleri sergide, Roza El-Hassan, Tamas Oszvald ve Youssef Tabti"nin yapıtları yer alıyor. Sergi 23 Kasım 2010"a kadar açık kalacak.
Fotoğraftan desene, yerleştirmeden heykel ve videoya kadar farklı türde yapıtların yer aldığı serginin küratörlerinden Mürteza Fidan sergide yer alan yapıtların kökenlerini oluşturan kültürel veya toplumsal göstergeler arasındaki iletişimin asıl temayı oluşturmadığına dikkat çekiyor. Esas olanın kültürlerarası farklılıkların bilincine vararak, yaratıcı öznenin kendi davranışını kendine yönelik değerlendirmenin bir aracına dönüştürüp dönüştüremeyeceği olduğunu belirten Fidan şöyle devam ediyor: Önemli olan sanatçıların çalışmalarının birbiriyle uyumlu ya da ilişkili olup olmadığı değil, bir yapıttan diğerine geçiş esnasında yapıt içeriklerinin yeniden nasıl oluştukları, nasıl parçalandıkları ve izleyicide bu duruma ilişkin nasıl bir tutum geliştiğidir.
Uluslararası sanat ortamında önyargıları ele alan performanslarıyla tanınan Roza El-Hassan"ın, ortağı Salam Haddad ile beraber farklı yıllarda gerçekleştirmiş olduğu çalışmaları sergide yer alıyor. Ayrıca, El-Hassan"ın Türkiye'de ürettiği yapıtlar da sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.
Tamas Oszvald, İstanbul"da yaşayan çeşitli kişilerden ödünç aldığı değişken objeler ile ziyaretçilerin de bir parçası olabileceği alışılagelmişin dışında bir yerleştirme projesi gerçekleştiriyor.
Youssef Tabti ise, mekan, ses ve görseller arasında karşılıklı olarak güçlü bir bağ bulunan video ve yerleştirmeleriyle sergide yer alıyor.
Euromessage, Garanti Bankası, Intercity, Madebycat, OSRAM, Ran Logistics ve Siemens Ev Aletleri"nin desteğiyle gerçekleştirilen Başka Dünyalar adlı sergi, 29 Eylül 23 Kasım 2010 tarihleri arasında, haftanın her günü 10.00 19.00 saatleri arasında Siemens Sanat"ta ziyaret edilebilir.
Siemens Sanat
Meclisi Mebusan Cad. No:45
Fındıklı - İstanbul
Tel: (212) 334 11
Manşetler
İspanya’nın savaş karşıtı olması ilişkileri güçlendirdi
Lufthansa CEO'su, ilk Boeing 777X'i 2027'de bekliyor
AIRBNB yapay zekâ ile yeniden yapılandırılıyor
Sİngapur 15 yılda MICE'ı iki katına çıkarmayı hnedefledi
Brezilya, 2026 Karnavalı'nda yabancı ziyaretçi rekoru
Trump, İspanya ile ticarete veda ediyor
Gürcistan BM turizm adaylığını geri çekti
Astana, Avrupa seyahat forumuna ev sahipliği yapacak.
Turizmci Murathanoğlu beton mikserinin altında kalarak can verdi
Viking Nil Nehri turlarını yeniden başlattı