Side'de turistlerin güvenliğini atlı jandarmalar sağlıyor

Türk turizminin gözde turizm destinasyonu Side'de yabancı dil bilen atlı jandarmalar göreve başlad

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
MANAVGAT/ANTALYA - Her yıl Antalya'ya gelen turistin üçte birini ağırlayan Türk turizminin gözde turizm destinasyonu Side'de yabancı dil bilen atlı jandarmalar göreve başladı. Atlı jandarmalar, turistlere İngilizce, Almanca ve Rusçakonuşmada yardımcı olması yanı sıra konukların turizm destinasyonunda tatil süresince esnaf ve turistlerin mal ve can güvenliğini sağlıyor. 

Sezonunda muhtemel hırsızlık, kapkaç, turistin cüzdanı, çantasını çalma, laf atma ve sözlü tacizde bulunma olaylarına karşı Nevşehir JandarmHer yıl 4 milyon turistin tatil yaptığı Antalya Side turizm destinasyonunda esnaf ve turistlerin mal ve can güvenliğini atlı jandarma koruyor. Dünyaca ünlü Side'de yabancı dil bilen atlı jandarmalar renkli görüntüler oluşturuyor.

Turizm sezonunda muhtemel hırsızlık, kapkaç, turistin cüzdanı, çantasını çalma ve tacizde bulunma olaylarına karşı Nevşehir Jandarma At Köpek Eğitim Komutanlığı'ndam(JAKEM) geçici görevle gönderilen 3 atlı jandarma Manavgat İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı bünyesinde görev yapıyor. İngilizce ve Almanca bilen atlı jandarmalar Side Antik Kent, tarihi Side çarşısı, Side Limanı, Apollon Tapınağı, sahil, plaj, park ve ormanlık alanlar ve araçla girilemeyen yerlerde güvenliği sağlıyor. Son 5 yıl içinde atlı jandarmaların Side 69 suça karışmayı önlediğini ve suçluları yakalayarak adalete teslim ettiği ifade edildi. Atlı jandarmalar ekim ayı sonunda bağlı oldukları JAKEM'e geri dönüyor. 

Side Esnaf Birliği Derneği(SEBD) Başkanı Mehmet Ergen, yabancı dil bilen atlı jandarmaların turizm sezonunda Side'de turistin mal ve can güvenliğini sağlamada önemli bir boşluğu doldurduğunu söyledi. Atlı jandarmaların, turistin rahatsız edilmesi, laf atılması çanta, cüzdan ve değerli eşya çalmalarına karşı caydırıcılığının bulunduğunu belirten Ergen, "Atlı jandarmaların yabancı dil bilmesi turistin antik kent içinde bir sorunununda kısa sürede çözülmesini sağlıyor. Atlı birlikler dar yollara girebildiği için suçluları da kısa sürede yakılıyorlar.

Atlı jandarmaların, Side'de esnaf ve turistin can ve mal güvenliğini sağlamada caydırıcılığı var." diye konuştu. At Köpek Eğitim Komutanlığı'ndam(JAKEM) geçici görevle gönderilen 3 atlı jandarma Manavgat İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı bünyesinde görev yapıyor.Yabancı dil bilen  atlı jandarmalar Side Antik Kent, tarihi Side çarşısı, Side Limanı, Apollon Tapınağı, sahil, plaj, park ve ormanlık alanlar ve araçla girilemeyen yerlerde güvenliği sağlıyor. Son 7 yıl içinde atlı jandarmaların sayesinde Side'de 90 suça karışmayı önlediğini ve suçluları yakalayarak adalete teslim ettiği ifade edildi. Atlı jandarmalar, turizm sezonu bitince ekim ayı sonunda bağlı oldukları JAKEM'e geri dönüyor. 
Side Esnaf Birliği Derneği(SEBD) Başkanı Mehmet Ergen, yabancı dil bilen atlı jandarmaların turizm sezonunda Side'de turistin mal ve can güvenliğini sağlamada önemli bir boşluğu doldurduğunu kaydetti. Atlı jandarmaların, turistin rahatsız edilmesi, laf atılması çanta, cüzdan ve değerli eşya çalmalarına karşı caydırıcılığının bulunduğunu belirten Ergen, "Atlı jandarmaların yabancı dil bilmesi turistin antik kent içinde bir sorunununda kısa sürede çözülmesini sağlıyor. Atlı birlikler dar yollara girebildiği için suçluları da kısa sürede yakılıyorlar. Atlı jandarmaların, Side'de esnaf ve turistin can ve mal güvenliğini sağlamada caydırıcılığı var." dedi. 

Manşetler

2026 En İyi Turizm Köyü Adayı Adatepe'nin Özellikleri
TCDD’den ilaçlama için ‘dikkatli olun’ çağrısı
Dünya Latte Sanatı Şampiyonası'nda nasıl ikincilik elde etti?
243 kiloluk ton balığına 3,2 milyon dolar
23 takım ve 27 ülkeden 161 bisikletçi, 1133,5 km yarışacak
Havacılık şirketinin lisansı iptal edildi
Ege’nin iki yakası, basketbol ve müzik ile Sakız’da buluşuyor
WTTC, küresel liderleri Mısır’da bir araya getiriyor
TAP Air Portugal en iyi stopover programı ödülünü kazandı
2026’nın Kültür Yolu Festivali Şanlıurfa’da başladı