GEBZE- Türkiye"nin en dayanıklı atları ve binicilerinin seçildiği Türkiye Atlı Dayanıklılık Milli Takımı"na seçilmek için yarışan biniciler ve atlar birbirlerinin yanı sıra sıcak havayla da mücadele ettiler.
Türkiye Binicilik Federasyonu (TBF) tarafından düzenlenen Atlı Dayanıklılık (Endurans) Sınıfı Binicilik Türkiye Şampiyonası, 17 Mayıs 2009 tarihinde Gebze Atlıbey Binicilik Tesisleri"nde gerçekleştirildi.
Cumaköy Atlıbey Binicilik Kulübü parkurundaki yarışmalar iki kategoride yapıldı. 12 yarışçının mücadele ettiği 80 kilometre kategorisinde dereceye giren binici olmadı.
6 yarışmacının mücadele ettiği 50 kilometre kategorisinde ise birinciliği Ulufe isimli atıyla Birol Ulu, ikinciliği Sarıyele isimli atıyla Işılay Saparca ve üçüncülüğü de Fedakarhan isimli atıyla Renna Jurgens elde etti.
At yarışı tutkunlarının büyük ilgi gösterdiği yarışmada biniciler ve atlar birbirlerinin yanı sıra sıcak hava ile de mücadele ettiler. Sıcak hava atların performansının düşmesinde büyük rol oynadı. Özellikle 80 kilometrelik kategoride yarışçılardan hiçbirinin dereceye girememesinde havanın çok sıcak olması etkili oldu.
Manşetler
İspanya’nın savaş karşıtı olması ilişkileri güçlendirdi
Lufthansa CEO'su, ilk Boeing 777X'i 2027'de bekliyor
AIRBNB yapay zekâ ile yeniden yapılandırılıyor
Sİngapur 15 yılda MICE'ı iki katına çıkarmayı hnedefledi
Brezilya, 2026 Karnavalı'nda yabancı ziyaretçi rekoru
Trump, İspanya ile ticarete veda ediyor
Gürcistan BM turizm adaylığını geri çekti
Astana, Avrupa seyahat forumuna ev sahipliği yapacak.
Turizmci Murathanoğlu beton mikserinin altında kalarak can verdi
Viking Nil Nehri turlarını yeniden başlattı