Shangri-La'dan Galataport'a

İstanbul'un 7 yıldızlı oteli için gün sayan Recep Tanrıverdi, "7 tepeli İstanbul'a 7 yıldız konduracağız. Kuoklar'la Galataport Projesi'ne de gireceğiz" dedi.

İSTANBUL- İstanbul'un 7 yıldızlı otelini bitirmek için gün sayan Recep Tanrıverdi, "7 tepeli İstanbul'a 7 yıldız konduracağız. Kuoklar'la Galataport Projesi'ne de gireceğiz" dedi.
Çinli dolar milyarderi Kuok ailesi ile ortak yatırımı İstanbul'un 7 yıldızlı otelini bitirmek için gün sayan Recep Tanrıverdi, "7 tepeli İstanbul'a 7 yıldız konduracağız. Kuoklar'la Galataport Projesi'ne de gireceğiz" dedi
Dünyada 78'inci otelini İstanbul'da açacak olan Hong Konglu Shangri-La oteller zinciri, Türkiye'ye Eylül 2012'de İstanbul'da açacağı ilk otelle merhaba diyecek. Merkezi, Hong Kong'da bulunan Asya- Pasifik Bölgesi'nin en önemli otel zinciri Shangri-La'nın sahibi Kuok ailesi, Avrupa'ya ilk Paris oteli ile merhaba dedi, ardından Londra ve İstanbul'la girecek. Toplam 30 bin yatağa sahip olan Shangri-La'nın İstanbul'daki oteli 200 odalı olacak. Mülkiyeti Tanrıverdi Holding'e ait olan ve 2008'de inşasına başlanan Beşiktaş sahilindeki eski tütün deposu binası yerine yapılan 7 yıldızlı Shangri-La İstanbul, toplam 250 milyon dolara mal olacak. Otelin yedi katı denizin altında olmak üzere toplam 14 katı bulunuyor. Dolmabahçe Sarayı'ndan sonra sahilde yer alan ikinci yüksek bina olacak olan otelin, dünya lüks otel sıralamasında ilk 10 arasına girmesi hedefleniyor. Otelin mülk sahibi Recep Tanrıverdi ile inşaatın kabasının bittiği alanda turizm ve ekonomik gelişmeleri konuştuk.



ŞAHENK KIZININ DÜĞÜNÜNÜ YAPACAK

Neden Shangri-La?

Bu işin okulunu kurmuş Robert Kuok. Otelcilik okulu var. Kendi ekibini, kendi yetiştiriyor. Otelcilikte en uç şeyleri düşünüyorlar. Buranın imza töreni Dolmabahçe Sarayı'nda yapıldı. İlk kez saray özel sektöre bu iş için açıldı. Bu otel zinciri gerçekten çok önemli, geçenlerde bana Ferit Şahenk, "Ben bu zincir otelinde balayı yaptım. Çok şanslı geldi. Kızımın düğününü burada yapacağım" dedi.



Peki, Robert Kuok ile başka projeleriniz olacak mı?

Bundan sonra Türkiye'de Kuok Ailesi ile birlikte hareket edeceğiz. Galataport Projesi'ne birlikte gireceğiz. Galataport'ta aslında benim işim olmaz ama o aile, birlikte hareket edelim deyince biz de topa girdik. Bunun dışında Hong Kong'daki "Junk Boat"larını Boğaz'a getireceğiz. Bir çok güzel bu yüzen gemi restoranlarını İstanbul Boğazı'nda yüzdüreceğiz. Rusya'yı da bize teklif ettiler. Bakarız dedik, hemen atlamadık.

Tanrıverdiler çok öne çıkmayı seven bir aile değil sanırım?

Tekstilci bir aileyiz. 3 bin 100 kişiye iş veriyoruz. Kendi alanımızda Türkiye lideriyiz. Markamız Verdi. En büyük ihracat pazarımız Almanya'da fabrikalarımız var. Dünyada tekstil işi yapıp da Tanrıverdi'yi bilmeyen yok.

Sinan Özedincik/Sabah

Manşetler

Türkiye'de pilot sayısı 17 bin 910'a ulaştı
Yargıtay, Concierge Derneği 2021 genel kurulunu geçersiz saydı
Antalya turizmi ekonomiye 30 milyar dolar döviz sağlıyor!
Tatil temel bir ihtiyaç olmaya devam ediyor,
Prontotour 2025 raporuna göre kültür turları yükseliyor
Ege’nin İki Yakasında Bir Gecede Değişen Hayatlar
Düzensiz göçle işbirliği yapan ülkelere vize kolaylığı
Restoran ve kafelerde kuver ücreti yasaklandı
'Türk oligark'ın Domodedovo Havalimanı'nı yarı fiyatına satıldı
Dışarda yemek, kıyafet bütçesini geçti