SGS:Arap turisti Çukurova’ya alıştırdı

2002 yıldır Arap ülkelerinde Çukurova tanıtımını yapan SGS Turizm'in sahibi Nusret Kanatlı “Araplari Çukurova’da alışverişe alıştırdım” dedi.

MERSİN- Mersinli SGS Tur Seyahat Acentesinin sahibi Nusret Kanatlı, yaşanan krize rağmen sessiz sedasız çalışarak Lübnan’dan uçak ve gemilerle Çukurova’ya Arap turist taşıyor. 2002 yılından bu yana Arap ülkelerinde Çukurova bölgesinin tanıtımını yapan Nusret Kanatlı “14 yılda Araplara Çukurova’yı alışkanlık haline getirdim. Araplar alşverişi çok seviyor” dedi.

ARAP TURİST ÇUKUROVA’YI SEVİYOR
Çukurova’da Arap turistin beklentilerini karşılayacak herşeyin bulunduğunu belirten Nusret Kanatlı şunları anlattı: “Yoğun ilgi nedeniyle Adana-Lübnan arasında haftada bir olan uçak sefer sayısını 3’e çıkartmak zorunda kaldım.

ÇUKUROVA SEVDALISIYIM
Kapadokya-Mersin ve Adana’da haftada en az 5-10 otobüsle Arap turistleri gezdiriyorum. Ayrıca, Lübnan-Mersin arası özel gemi kaldırıyorum. Bütün bunları Çukurova aşığı ve bölge sevdalısı olduğum için yapıyorum. Çukurova’ya turist çekmek için var gücümüzle mücadele ediyoruz. Çukurova’yı Antalya ve İstanbul’a bir alternatif çekim noktası yapmaya çalışıyoruz.”

ARAP TURİSTLERİ ALIŞTIRDIM
Nusret Kanatlı, Ortadoğu,ve Körfez ülkeleri ile Kuzey Afrika’dan Arap turistleri Çukurova’ya taşıdığını belirterek “İlk başta bu insanları getirmek için yani marka değerimizi oluşturana kadar çok çalıştım ama şimdi, herkes gözü kapalı SGS Turizm’in ismine inanarak ve güvenerek bizleri tercih etmeye başladı. Bütün bunları yaparken hiçbir zaman yaptıklarımı reklam olarak kullanmadım ve perde önüne çıkmadım” dedi.

ARAPLAR ALIŞVERİŞ SEVİYOR
Kanatlı, başarmak için önce inanmak gerektiğini ifade ederek, “Benim başarımdaki en büyük etken, işime olan inancım ve kaliteden ödün vermeyişimdir” diye konuştu.
Arap turistlerin alışveriş turlarını kültür turlarından daha çok tercih ettiklerini anlatan Kanatlı, “Bölgeye getirdiğimiz turistler pek görünmüyorlar ve bölgede fark edilmiyor. Türkiye’de turizm sadece müze ve ören yerlerini ziyaret etmek olarak algılanıyor. Halbuki turizmin yüzlerce çeşidi olduğunu ve ülke ekonomisine en fazla alışveriş turlarının döviz sağladığını hep unutuyoruz” dedi. 

Manşetler

Bakü’de iki oteli işleten Halil Duru, yeni vizyon hedefledi
Marmaris’e gelen İspanyol turist tacize ve fiyatlara isyan etti
İstanbul'un sokak kedisi Tombili dünyaca ünlü oldu
Uçakta telefonunuzu neden uçuş moduna almalısınız?
Havaalanlarındaki lounge hizmetleri
Havalimanına kaç saat önce gidilmeli?
Uçağa neden sol taraftan biniyoruz?
Bayram tatili ne zaman bitiyor 2025, mesai ne zaman başlıyor?
Havayolları Boeing 777X ile başarılı olacak mı?
Hırsızlık dediğin öyle değil böyle olur