Sezonun ilk gemisi Sinop'ta horonla karşılandı

Rusya´nın Soçi kentinden hareket eden Panama bandıralı kruvaziyer "Astoria Grande", 524 yolcusu ile Sinop Limanı´na demirledi. Yolcular horonla karşılandı.

SİNOP- Karadeniz’in önemli liman kenti Sinop, sezonun ilk kruvaziyer gemisini ağırladı. Rusya´nın Soçi kentinden hareket eden Panama bandıralı kruvaziyer "Astoria Grande", 524 yolcusu ile  Sinop Limanı´na demirledi. Yolcular horonla karşılandı. 524 yolcusu ve 388 personeliyle 912 kişiyi taşıyan gemi, Sinop Limanı'na 2023 yılının ilk seferini Ramazan Bayramı’nın birinci gününde gerçekleştirdi.


Rusya’nın Soçi Limanından hareket eden kruvaziyer gemisi Astoria Grande, geçen yıl da Sinop'a 15. kez demir atmıştı. 

Sezonun ilk kruvaziyerinin yolcularını, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri ile turizm acentelerinin görevlileri karşıladı. 

Sinop’ta 530 seracıya 61 bin sebze fidesi dağıtıldı

Halk oyunları ekibinin gösteri yaptığı karşılamanın ardından ziyaretçiler, kendilerini bekleyen tur otobüsleriyle kentteki tarihi ve turistik yerleri görmek için limandan ayrıldı.

Yarın akşama kadar Sinop’ta konaklayacak olan Panama bandıralı turist gemisi Astoria Grande,
ağırlıklı olarak Rus turistleri taşıyor.

Geminin yolcuları kentte bir gece konaklayacak. Turist gemisi daha sonra 23 Nisan’da Bartın’ın Amasra limanında olmak üzere Sinop'tan ayrılacak.

Manşetler

İTF 2026, Türkiye turizmine ivme kazandıracak
TÜRSAB, seyahat sitelerine erişim engeli talep etti:
TÜİK turizm verileri: Tatili kısalttık, harcamayı artırdık!
Air Astana, yapay zeka destekli yönetime geçti
Babadağ’da 194 binin üzerinde yamaç paraşütü uçuşu
Türk Turistin Midilli Ekonomisine Katkısı 80 Milyon Euro
Eurowings’ten 2026’ya uçakta internet, ödül ve yeni hatlar
Sabiha Gökçen Avrupa bağlantılarına Slovenya’yı da ekledi
Alman bisikletçiler Roma su kemerlerini görmek için pedallıyor!
Türkiye Ekonomisine 1 Milyar Dolar Üretim Katkısı Sağladık