Seka Kağıt bilim merkezi oluyor

Seka Kağıt Fabrikası alanına kurulacak olan Türkiye'nin ilk Bilim Merkezi için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK arasında protokol imzalandı.

KOCAELİ- Seka Kağıt Fabrikası alanına kurulacak olan Türkiye'nin ilk Bilim Merkezi için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK arasında protokol imzalandı.
Özsar Restorant'ta düzenlenen protokol imza törenine, Büyükşehir Genel Sekreteri Ersin Yazıcı ve Tübitak Genel Sekreteri Ogün Bahadır katıldı. Seka Kağıt Fabrikası alanındaki binaların restore edilmesiyle kurulacak olan merkez, Türkiye'nin en büyük bilim merkezi olma özelliğine sahip olacak. Tübitak'ın 25 milyon TL destek verdiği proje bir yıl içinde tamamlanacak. Merkezin içinde 6 bin metrekarelik interaktif sergi salonu bulunacak. Merkeze gelen çocuklar özel eğitimli uzmanlar tarafından eğitilecek. Genel Sekreter Yazıcı, ulusal ve uluslararası kongrelere ev sahipliği yapacak olan merkezde çalışmaların sürdüğünü bir yıl içinde de hizmete açmayı planladıklarını söyledi.
 

Manşetler

İstanbul’un Atlantis’i: Sular altındaki "Lanetli" 10. ada Vordonisi!
ITB Berlin: Savaşın gölgesinde diyalog ve dayanıklılık gösterdi
Lufthansa CEO'su, ilk Boeing 777X'i 2027'de bekliyor
Raylar üzerinde “mermi trenler” seyahati değiştiriyor
Dünyada en çok turist öldürülen, güvensiz şehirler
AIRBNB yapay zekâ ile yeniden yapılandırılıyor
Sİngapur 15 yılda MICE'ı iki katına çıkarmayı hnedefledi
Brezilya, 2026 Karnavalı'nda yabancı ziyaretçi rekoru
Trump, İspanya ile ticarete veda ediyor
Gürcistan BM turizm adaylığını geri çekti