Şehir Hatları Genel Müdürü uluslararası birlik başkanı oldu

Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş, Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği’nin 2023 – 2025 Suyolu Taşımacılığı Komitesi (Waterborne Transport Committee) Başkanı olarak seçildi.

İSTANBUL- Toplu taşıma alanında dünyanın en büyük organizasyonu olan Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği’nin (UITP) her sene düzenlediği zirve, bu yıl 4-7 Haziran tarihlerinde Barselona’da gerçekleşiyor. Tüm ulaşım modlarını ve sektör yetkililerini bir araya getiren etkinlikte Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş, Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği’nin 2023 – 2025 Suyolu Taşımacılığı Komitesi (Waterborne Transport Committee) Başkanı olarak seçildi.

1885 yılında kurulan, 1900’den fazla üyeye sahip 100’den fazla ülkenin mensubu olduğu Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği’nin (UITP) zirvesinde toplu taşıma ve ulaşımın geleceği sürdürülebilir hareketlilik üzerinden konuşuluyor. Bu alandaki yenilikler ve çözümlerin ön plana çıktığı zirvede Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş, Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği’nin 2023 – 2025 Suyolu Taşımacılığı Komitesi Başkanı olarak seçildi.

Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş’ın başkanlığını yürüteceği komite, deniz ulaşımının sürdürülebilir ve kentsel toplu taşıma sisteminin bir parçası olarak tam rolünü oynamasını hedefliyor. UITP, toplu taşımanın ve çalışanlarının şehirlere hayat vermeye devam etmesini sağlamak için tüm sektörü desteklemeyi sürdürüyor.

Toplu ulaşımda deniz payının artırılması=Karbon salımının azaltılması

Komite Başkanı olarak seçilen Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş, toplu ulaşımda denizin payının artırılması ve karbon salımının azaltılması yönündeki çalışmalarını anlattı. Şehir Hatları’nın sürdürülebilir kentsel hareketliliğe desteğinin altını çizdi.

Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği Suyolu Taşımacılığı Komitesi Hakkında

Su kaynaklı operasyonlardaki üyeleri bir araya getiren Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği Suyolu Taşımacılığı Komitesi; farkındalığı artırmayı, su yoluyla taşınan toplu taşıma standart ve hizmetlerini iyileştirmeyi ve erişilebilirlik, yerel çevre, sistem entegrasyonu, güvenlik ve terminal tasarımı gibi konularda bilgi alışverişinde bulunarak bilgi geliştirmeyi amaçlıyor.

Manşetler

2026 En İyi Turizm Köyü Adayı Adatepe'nin Özellikleri
TCDD’den ilaçlama için ‘dikkatli olun’ çağrısı
Dünya Latte Sanatı Şampiyonası'nda nasıl ikincilik elde etti?
243 kiloluk ton balığına 3,2 milyon dolar
23 takım ve 27 ülkeden 161 bisikletçi, 1133,5 km yarışacak
Havacılık şirketinin lisansı iptal edildi
Ege’nin iki yakası, basketbol ve müzik ile Sakız’da buluşuyor
WTTC, küresel liderleri Mısır’da bir araya getiriyor
TAP Air Portugal en iyi stopover programı ödülünü kazandı
2026’nın Kültür Yolu Festivali Şanlıurfa’da başladı