Şef Ali Serçe Kolombiya'da

UPAD’dan mutfak şefi Ali Serçe Cumhuriyet’un 86. Yıldöümü nedeniyle Kolombiya’da düzenlenen Türk Haftası’nda Türk mutfağını tanıttı.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM

BURSA- Uludağ Profesyonel Aşçılar Derneği-UPAD"dan mutfak şefi Ali Serçe Cumhuriyet"un 86. Yıldöümü nedeniyle Kolombiya"da düzenlenen Türk Haftası"nda Türk mutfağını tanıttı. Ankara Olgunlaşma Enstütüsü ekibi Osmanlı kıyafetleri defilesi yaparken Tüm Aşçılar Federasyonu-TAF"ı temsilen Kolombiya"ya giden Ali Serçe"de Osmanlı yemekleri yaparak konuklara Türk lezzetlerini tattırdı.



Başkonsolos Vildan Karamahmutoğlu başta olmak üzere konukların büyük takdirini toplayanmutfak şefi Ali Serçe katıldığı çalışma ile ilgili şunları anlattı:
“Yaptığım Türk yemeklerini seçkin konuklara ikram ettik. 29 ekimdeki resepsiyonda ise Türk yemeklerinin tadına doyamayan konuklar beni salona çağırarak ayakta alkışladılar. Tek tek masalarına çağırıp yemekler hakkında bilgi aldılar. Türk mutfağını daha çok tanıtmamız için Türk aşçılarının Güney Amerika"ya gitmesi gerektiğini belirttiler Daha sonra beni koskocaman bir gül demetiyle uğurladılar. Ülkem ve meslektaşlarım adına gurur duyduğum anlar yaşadım.

 

Beşiktaş'ın eski kalecisi Cordoba"da resepsiyona katıldı.  Yemeklerimizi özlediğini söyledi. Orada beni etkileyen diğer bir olay ise, sokak çocuklarını eğiterek kurdukları dev bir senfoni orkestrası oldu. Hele orkestra İstiklal marşımısı çalarken duygulanarak gözyaşlarımı tutamadım. Bu anlamlı çalışmayı beni böyle uzak noktalara göitürerek Türk mutfağını tanıtma fırsatını veren başka Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere TAF, sonra ise meslektaşlarımla paylaşmaktan gurur duyuyorum.”


Kolombiyalı aşçılarla


Ali Serçe mutfakta


Kolombiyalı askerle

Manşetler

İtalya'nın en iyi üç çiçek festivali ve çiçek halı geleneği
İtalya, turizmi köylere yaymak için projeler geliştiriyor
İspanya'nın 2030 turizm stratejisi: İnsan odaklı eko sistem
2025'te en fazla iletişim yapan sektör hangisi?
AVM sektöründe, ciro artsa da reel daralma yaşandı!
Alkollü içkilerin satışına ve tanıtımına yasak geliyor
Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
Reklamverenler Derneği yeni yönetimini seçti
Türkbükü'nde turizm tesisinde kapasite artışına onay
Bodrum’daki otel projesi için düğmeye basıldı