Sarnıçlı Yeraltı Kenti turizmde

Kayseri'nin Talas ilçesinde, 3. yüzyıldan kalan sarnıçlı yeraltı kenti Talas Belediyesi'nin beş yıllık çalışmasıyla turizme kazandırıldı.

TALAS -Kayseri'nin Talas ilçesinde, 3. yüzyıldan kalan sarnıçlı yeraltı kenti Talas Belediyesi'nin beş yıllık çalışmasıyla turizme kazandırıldı.
Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Ali Dağı'nın yakınındaki sarnıçlı yeraltı kentinde görsel bir tanıtım toplantısı düzenledi.
Toplantıda konuşan Başkan Yıldırım, gazetecilere yörede tek sarnıçlı yeraltı kentinin Talas'ta bulunduğunu söyledi ve 2004 yılında tespit ettikleri yeraltı kentinde temizlik çalışması başlattıklarını söyledi.
Yeraltı şehrinin tarihinin 3. yüzyıla kadar uzandığını ifade eden Yıldırım, şu bilgileri verdi:
"Sarnıç su yollarıyla Erciyes'ten gelen suyun burada depolanmasını sağlıyor. Burada şırahane de bulunmaktadır. Şehrimizde insanlar önce yeraltına yerleşmiş daha sonra önüne eklentiler yapmış. Sonra da konak ve saraylar yaparak yeryüzüne yerleşmiş. Kentin turizmine önemli bir yol haritası çizdiğimizi görmek, bu tür eserlerin Talas Ali Dağı'nın hemen yanı başında yer alması da bizim için ayrı bir mutluluk. Bu mekanın turizme kazandırılması için bütçemizden 300 bin lira harcadık. Çalışmalarımıza katkı sağlayan kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum."
Sarnıçlı yeraltı kentini basın mensuplarına gezdiren Başkan Yıldırım, şırahane, kuşluk, ibadethane, havalandırma bacaları, koridorlar, sürgü kapı ve salon bölümleri ile ilgili bilgi verdi.
Salonun sonundaki koridordan 300 metre yürüdükten sonra sarnıca ulaşan Yıldırım ve basın mensupları, burada bota bindi.

Manşetler

İspanya’nın savaş karşıtı olması ilişkileri güçlendirdi
Lufthansa CEO'su, ilk Boeing 777X'i 2027'de bekliyor
AIRBNB yapay zekâ ile yeniden yapılandırılıyor
Sİngapur 15 yılda MICE'ı iki katına çıkarmayı hnedefledi
Brezilya, 2026 Karnavalı'nda yabancı ziyaretçi rekoru
Trump, İspanya ile ticarete veda ediyor
Gürcistan BM turizm adaylığını geri çekti
Astana, Avrupa seyahat forumuna ev sahipliği yapacak.
Turizmci Murathanoğlu beton mikserinin altında kalarak can verdi
Viking Nil Nehri turlarını yeniden başlattı