3İSTANBUL- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sarıyer'le Beşiktaş arasında denizin 30 metre altından gidecek metro ile ulaşımın sağlanacağını söyledi.
AKP Sarıyer İlçe Teşkilatı'nın 3. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada çağdaş bir şehir yaratmada ulaşımın önemini vurgulayaran Topbaş, "Metro ağımız tamamlandığında, Sarıyer'den Silivri, Kartal, Beykoz, hatta Olimpiyat Stadı'na gitmek mümkün olabilecek" dedi
Topbaş, İstanbul'a 4.5 yılda 22.6 katrilyon YTL yatırım yaptıklarını ifade ederek, bu yatırımın 13.4 katrilyon YTL'lik bölümünün ilçe ve beldelerde gerçekleştiğini söyledi. Topbaş, "27 Kasım'da 4. Levent'ten, Atatürk Sanayi Sitesi istasyonuna metronun deneme sürüşü başlayacak. Metronun son durağı ise Sarıyer-Çayırbaşı olacak. Bu arada Beşiktaş'tan Sarıyer'e sahil boyunca deniz altından ulaşımı sağlayacak bir metronun da planlamasını yapıyoruz. İstanbul'da 500 Km üzerinde bir mesafe metroyla aşılıp, kentin trafik sorunu çözülecek" dedi.
Manşetler
Kappatur’dan 2027’de 299 Euro’dan turlar, yeni rotalar
Rusya dünya lideri: Sokaklarda 2,8 milyon kedi yaşıyor
Rayların 11 lüks efsanesi: İstanbul dünya listesinde!
İspanya turizminde kriz: Liderlik tehlikede mi?
Türk gıda ihracatçılarının ABD hedefi: 2 milyar dolar
THY’de 2027 hazırlığı: Yeni hatlar geliyor
Padişahın ahırlar amiri bir köye adını verdi: İmrahor
Gezgin gösteriş değil, özgün deneyim istiyor!
Caddebostan’ın 1600 yıllık hafızası kitap oldu
Alanya’dan Letonya’ya turizmde yeni iş birlikleri