Samsun'a hızlı tren geliyor!

Bakan Elvan Kırıkkale-Çorum-Samsun hattı ve Yerköy-Aksaray-Ulukışla hızlı tren hatlarının projelendirme çalışmalarına başladıklarını söyledi.

SAMSUN- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, demiryolu altyapısı için 2014 yılında 5,4 milyar liralık yatırım yaptıklarını, bu yıl bu rakamın 9 milyar liraya ulaşacağını söyledi. Bakan Elvan Kırıkkale-Çorum-Samsun hattı ve Yerköy-Aksaray-Ulukışla hızlı tren hatlarının projelendirme çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Elvan, 5. Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı’nın açılışında yaptığı açıklamada, aralarında Çorum’un da olduğu illere hızlı trenl getireceklerini bildirdi.
Elvan, ”2015 yılında yapım çalışmalarına başlayacağımız bazı önemli projeler var. Adana ve Mersin güzergahını Habur’a kadar bağlayacak olan hızlı demiryolu hattına yönelik yapım çalışmalarına kısa bir süre sonra başlayacağız. Gaziantep-Şanlıurfa hattının yapımına bu yıl başlayacağız. İstanbul-Edirne hattı da yapımına başlamayı planladığımız diğer bir hat. Kapıkule’ye kadar uzanan hattın yapımına başlamak istiyoruz. Mersin-Adana, Sivas-Erzincan hatlarının da yapımına başlayacağız. Akdeniz bölgesinde Adana-Gaziantep hattındaki çalışmalarımız devam ediyor. Bursa-Gemlik demiryolu projesinin çalışmalarını da bu yıl tamamlayacağız. Erzincan-Erzurum-Kars, Eskişehir-Kütahya-Afyonkarahisar-Antalya hızlı tren hatlarının kesin projelerini bu yıl tamamlayacağız. Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri güzergahı ile Kırıkkale-Çorum-Samsun hattı ve Yerköy-Aksaray-Ulukışla hızlı tren hatlarının da projelendirme çalışmalarına başladık” dedi.

haberexen
 

Manşetler

21.Runtalya Maratonu'na 82 ülkeden 10 bin sporcu katıldı
884 lirayı duyan İngilizler, Türkiye'ye akın etti
Türkiye'nin dev şirketine Vlora Havalimanı soruşturması
Hobi bahçelerine yıkım kararı ile 'acil satılık' ilanları
Tur şirketi iflas etti, 600 kişi Umre'de mağdur oldu
Fas turizme 3,5 milyar avro yatırım yapıyor
Ekonomi sınıfına yatırılabilen koltuklar geldi
Gemide yapılan düğün töreni gökyüzüne taşındı
Ordu'daki tarihi Aya Nikola adası turizme kazandırılacak
Süper zenginler Türkiye ekonomisinin 2,5 katını saklıyor