ANTALYA -Antalya'nın Kemer ilçesinde 26 Martta, 3 Alman öğrencinin, otelde içtikleri içki yüzünden alkol komasına girerek ölmeleri üzerine, otele kaçak üretilen içki sattığı gerekçesiyle yakalanan, içki dağıtım şirketinin sahibi tutuklandı.
Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 30 Nisan akşamı , Manavgatta bir evde saklanırken yakaladığı Cengiz Emmez (35), bugün Kemer'de nöbetçi mahkemeye çıkarıldı.
Nöbetçi cumhuriyet savcısı tarafından sorgulanan ve suçlamaları kabul etmediği öğrenilen zanlının, tutuklanması talebiyle sevk edildiği nöbetçi mahkemede de kaçak içki ürettiği ve sattığı yolundaki iddiaları reddettiği belirtildi.
İfadesi alındıktan sonra tutuklanan zanlı adliyeden çıkışında gazetecilere tepki göstererek, "Suçlular ortaya çıkacak" diye bağırdı.
Cengiz Emmez, 30 Nisanda, Manavgat'ta saklandığı evde yakalanmış, polisler tarafından götürülürken, eve gelen kardeşi Halil İbrahim Emmez polislere ateş açmıştı. Çıkan çatışmada 2 polis memuru ile Cengiz ve Halil İbrahim Emmez yaralanmışlardı.
Almanya'dan Kemer'e tatile gelen 11 kişilik Türk ve Alman öğrenci grubundan bazıları, konakladıkları otelde 26 Mart gecesi içki içmişler, alkol komasına giren gençlerden Rafael Neca (21) kaldırıldığı hastanede ölmüştü.
Durumları ağır olan ve bir süre sonra ambulans uçakla ülkelerine götürülen Jean Pierre Follkovt ve Jan Lange adlı gençler de, tüm müdahaleye rağmen kurtarılamamışlardı.
Öğrencilerin metil alkol zehirlenmesinden öldüklerinin anlaşılması üzerine iki otel görevlisi tutuklanmış, otele içkiyi sattığı belirlenen Cengiz Emmez hakkında da gıyabi tutuklama kararı alınmıştı.
Manşetler
Lagina Antik Kenti ve Anahtarın Gizemli Yolculuğu
Airbnb’den Ev Kiralayacaklar Dikkat!
Dünya seyahat pazarı 2050’de 4,2 trilyon dolar. büyüyecek
Kaunos Antik Kenti’nde kazılar 60 yıldır aralıksız sürüyor
Uçakta 4 saniyelik ölümlü türbülansa yolcular dava açtı
Ölüdeniz'e yaya girişi 150, otomobille giriş 750 lira oldu
Virüslü yolcu gemisi Kanarya Adaları'na demirleyecek
Sani Şener: Her şeyden aklandım ve geldim
Manavgat-Side destinasyonun da oteller dolu değil
Kartaca Turizm, Didim’de turizmcileri buluşturdu