Safranbolu'ya Yunan yatırımı

Safranbolu'ya gelen Belediye Başkanı Cebeci ile görüşen Yunan işadamları, turizm ve otelcilik gibi alanlarda yatırımlar yapmak istiyorlar.

KARABÜK- Safranbolu'ya gelerek Belediye Başkanı Cebeci ile görüşen bir grup Yunan işadamı, beğenerek gezdikleri tarihi konaklarıyla ünlü ilçede, aralarında turizm ve otelcilik de dahil olmak üzere çeşitli alanlarda yatırımlar gerçekleştirmeyi planladıklarını açıkladı.

 

Yunan işadamları Kostas Hatzibasiliadis, Giannis Testuipasis, Dimitris Gvonalis ile Banka Müdürü Kiriakos Kolovos, Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci'yi ziyaret ederek kentin ekonomik, sosyal ve tarihi dokusu hakkında bilgi aldı.

 

Kolovos, konuya ilişkin açıklamasında, Safranbolu'da tekstil, turizm ve otelcilik yatırımlarının iyi olduğunu, şaraplık üzüm yetiştiriciliğinin de yapıldığını öğrendiklerini, bu sektörlere yönelik yatırımlar planladıklarını ifade etti.

 

Belediye Başkanı Cebeci'nin kendilerine destek olmaya söz verdiğini bildiren Kolovos ''Buraya gelişimizin esas amacı ticaret konusunda neler yapılıyor, bunu gözlemlemekti. Ekonomi hakkında bilgiler edindik. Yunanistan ile Safranbolu arasındaki ticari işbirliğinin çok iyi olacağına inanıyorum.'' dedi.

 

İşadamı Giannis Testuipasis de Safranbolu'daki tekstil firmalarıyla iş yapmak istediklerini, bölgedeki tarım arazilerinin de değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

 

Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci ise kentin ekonomik ve sosyal hayatını geliştirecek projelere destek vereceklerini kaydetti.

 

Manşetler

2025'in Dev Hamlesi Sektörü Hareketlendirdi
Ege Adaları’na bayram tatili akını
Yılda 10 gün açan şakayık koparmanın cezası yarım milyon
Büyükada Rum Yetimhanesi otel olacak!
Tatil cenneti Mikonos’ta100 Euro bira İngiliz turistleri çıldırttı
AB ülkeleri onayladı: Uçaklarda el bagajları ücretli oluyor
Orta Doğu'da turist harcaması 194 milyar dolara ulaşıyor
Suudi Arabistan, Hac 2025'e yüksek teknoloji getirdi
Emirates Başkanı Clark: Birinci sınıf yolcuları şımarttık
174 işletme ruhsatı 31 Mayıs tarihinde askıya alındı