S.Gökçen'de H&C marka oluyor

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yer alan yiyecek-içecek alanlarını 9+3 yıl işletme hakkına sahip olan H&C, marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor

İSTANBUL- İSG şirketinin açtığı ihaleyi kazanarak Sabiha Gökçen Havalimanı"nda yer alan yiyecek-içecek alanlarını 9+3 yıl işletme hakkına sahip olan H&C, marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

 

YENİ BİR CATERING ŞİRKETİ: H&C

2001 yılında Sabiha Gökçen Havalimanı iç hatlar terminalindeki kafeleri işleterek sektöre giren Öztekin Neşriyat ve Gıda, girişimci bir ruh ve başarılı yönetimi sayesinde marka olma yolunda ilerliyor. 2006"da Antalya Havalimanı iç hatlar terminalindeki iki kafeyi de hizmet alanlarına dahil eden kuruluş, İSG şirketinin açtığı ihaleyi kazanarak Sabiha Gökçen"de yer alan yiyecek-içecek alanlarını 9+3 yıl işletme hakkına sahip oldu. Canel Öztekin ve Hülagü Aydın isimli genç girişimcilerin ortaklığı olan şirket, bu başarıyı takiben yeni bir yapılanma içine girdi. Önce İngilizce telaffuzu zor olan Öztekin Neşriyat yerine "H&C" ismi ile markalaşmayı hedef edindi. Sık seyahat eden biri olarak, bir havalimanında aldığım en güler yüzlü servisin Sabiha Gökçen iç hatlarda olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca süper gözlemeler var! Önümüzdeki haftalarda dış hatlardaki kafelerin de işletmesini devralacak olmaları beni mutlu ediyor.

 

Ülkemizde şu an her ikisinin de hissedarları havalimanı/terminal operatörleri olan iki ayrı catering hizmet kuruluşu var. BTA ile IC. Bu sebeple tek bağımsız catering şirketi olan H&C"nin büyümesini, alternatif oluşturmaları açısından çok önemsiyorum. Dilerim, yakın döneme kadar pahalı ancak başarılı olan USAŞ"ın pazar payını yakalarlar. Sabiha Gökçen"de yeni terminal devreye girince 2011 yılı itibarıyla cirolarının 15-20 milyon euro olacağını öngörüyorlar. Havalimanlarında yiyecek-içecek fiyatlarının pahalı olduğundan yakınırız, ancak genelde kiralardan kaynaklanan bir durumdur bu. H&C şirketinin ortaklarının değişim ve gelişime açık yaklaşımlarından ötürü biz yolculara daha ekonomik ve lezzetli ürünler sunmaya devam edeceklerini düşünüyorum. Kim bilir, Canel Öztekin ve Hülagü Aydın da, başarılı uluslararası catering"ci Atilla Doğudan (Doco"nun sahibi) gibi güçlü bir marka yaratır. Hatta içimden bir ses, birkaç yıl içinde yabancı bir şirketle güç birliğine giderek global bir marka olma yolunda ilerleyeceklerini söylüyor.

 

Manşetler

Alaçatı Marina'nın sahibi konkordato ilan etti
Havalimanlarında dijital gümrük dönemi başladı
Lagina Antik Kenti ve Anahtarın Gizemli Yolculuğu
Airbnb’den Ev Kiralayacaklar Dikkat!
Dünya seyahat pazarı 2050’de 4,2 trilyon dolar. büyüyecek
Kaunos Antik Kenti’nde kazılar 60 yıldır aralıksız sürüyor
Uçakta 4 saniyelik ölümlü türbülansa yolcular dava açtı
Ölüdeniz'e yaya girişi 150, otomobille giriş 750 lira oldu
 Virüslü yolcu gemisi Kanarya Adaları'na demirleyecek
Sani Şener: Her şeyden aklandım ve geldim