Ryanair ve Norwegian’a 109 Milyon Euro el bagajı cezası

İspanyol Hava Yolları Derneği (ALA), Tüketici Bakanlığı’nın uyguladığı cezaların “tüketicilerin seçim hakkını kısıtladığını ve Avrupa iç pazarında dengesizlik yarattığını” savunuyor.

MADRİD - İspanya Tüketici Bakanlığı tarafından Ryanair’a 107,77 milyon euro, Norwegian’a ise 1,6 milyon euro ceza kesilmişti. Ancak bu karara karşı açılan dava sonucunda Madrid Yüksek Adalet Mahkemesi (TSJM), cezaların yürütmesini geçici olarak durdurdu.
Karar, Avrupa Parlamentosu’nun el bagajlarının ücretsiz taşınmasına dair düzenleme hazırlığında olduğunu duyurmasından sadece iki gün sonra geldi. Mahkeme, yalnızca Ryanair ve Norwegian’a değil, benzer cezalar alan üç başka düşük maliyetli havayoluna da yönelik geçici durdurma kararını kabul etti. Bu süreçte havayolları, mevcut el bagajı politikalarını uygulamaya devam edebilecek.

İspanyol Hava Yolları Derneği (ALA), Tüketici Bakanlığı’nın uyguladığı cezaların “tüketicilerin seçim hakkını kısıtladığını ve Avrupa iç pazarında dengesizlik yarattığını” savunuyor.

Kaynak: https://www.tourinews.es/economia-y-politica-turismo/justicia-paraliza-multa-ryanair-norwegian-cobro-equipaje-mano_4487472_102.html

Manşetler

Türkiye turizmde ateş hattının ortasında güvenli bir liman
Türkiye havalimanları iki ayda 32,9 milyon yolcuya hizmet verdi
 Korkuteli'nin tarihi ve kültürel değerleri turizme kazandırılıyor!
İspanya’nın savaş karşıtı olması ilişkileri güçlendirdi
Lufthansa CEO'su, ilk Boeing 777X'i 2027'de bekliyor
AIRBNB yapay zekâ ile yeniden yapılandırılıyor
Sİngapur 15 yılda MICE'ı iki katına çıkarmayı hnedefledi
Brezilya, 2026 Karnavalı'nda yabancı ziyaretçi rekoru
Trump, İspanya ile ticarete veda ediyor
Gürcistan BM turizm adaylığını geri çekti