Rusya’dan kongre turisti geliyor

Moskova’da yapılan "Up-İstanbul: Modern MICE trendleri" semineri ile İstanbul’un kongre, toplantı ve sergi imkanları Rus acentalara tanıtıldı.

MOSKOVA- Moskova’da yapılan "Up-İstanbul: Modern MICE trendleri" semineri ile İstanbul’un kongre, toplantı ve sergi imkanları Rus acentalara tanıtıldı.Seminer, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB), Türk Hava Yolları (THY) işbirliği ve Upjet Travel Group organizasyonuyla gerçekleştirildi.



Upjet Travel Group Ceo’su Evghenii Doljnenco, yaptığı değerlendirmede, Türkiye ve Rusya’dan 200’ün üzerinde MICE profesyoneli ve konaklama sektörü temsilcilerinin karşılıklı işbirliği konusunda görüşme gerçekleştirdiğini söyledi.

Rusya’dan ilk 10 ayda gelen turist sayı yüzde 12.27 arttı

2011 yılı Ocak-Ekim döneminde, ülkemize en çok ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında, Rusya Federasyonu 2.sırada yer alıyor. Rusya’dan ilk 10 ayda ülkemize gelen turist sayısı yüzde 12,27 artışla 3 milyon 364 bin 387 kişi olarak gerçekleşti. Nitekim, bu yıl 16 ile 19 Mart tarihleri arasında Moskova MITT 2011 Turizm Fuarı’na katılan TUROB yetkilileri, 2011 yılında, Rusya’dan ülkemize gelecek turist sayısında %15’e yaklaşan bir artış öngördüklerini ifade etmişti.

Manşetler

Haaland’dan Norwegian’a “Atkuyruğu” davası
AB'nin yeni kabin bagajı kuralları ne zaman yürürlüğe girecek?
Bakan Ersoy ve THY buluştu: Turizmde rota genişliyor
Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon eylülde yüzde 3,8'e yükseldi
Captain Arctic Kuzey Kutbu’na rüzgarla sefere çıkıyor
Almanya'nın en zenginleri listesinde 3 Türk yer aldı
Yapay zekâ uçakta ne yendiğini takip ediyor
Türkiye'den beş şirket listede
Analistler: Uçak bilet fiyatları daha da yükselecek
Mısır’dan seyahat dünyasına çağri: “B planı değiliz!”