MOSKOVA- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Rusya pazarında özel sektörle birlikte Türkiye'nin tanıtım kampanyası için yaklaşık 50 milyon dolarlık bir kampanya yürütüleceğini açıkladı.
Günay, MITT 2010 Uluslararası Turizm Fuarı için gittiği Moskova'da, dün akşam gazetecilerin sorularını yanıtladıktan sonra, Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlayan gazeteci ve kurum temsilcilerine plaket verdi.
Daha sonra düzenlenen basın toplantısında bir gazetecinin Türkiye'nin tanıtımı için Rusya'da ne kadarlık bir kampanya yürütecekleri sorusu üzerine, Günay şunları ifade etti:
"Rusya için bu yıl reklam harcaması için bakanlık olarak ayırdığımız miktar şu an 8 milyon dolar. Geçen yıl kriz olmasına rağmen bu rakamı 10 milyon doların üstüne çıkarmıştık. Bu yıl da aynı rakamın üzerine çıkacağız. Bu sadece bakanlık olarak ayırdığımız bütçe. Bunun 4-5 katı kadar bir harcamayı da turizm sektörü çeşitli bileşenleriyle kendisi yapıyor. Kamu ve özel sektör olarak yıl içinde Rusya'da 50 milyon dolar civarında bir tanıtım kampanyası yapacağız"
Günay, bir başka soru üzerine, Rusya'dan bu yıl Türkiye'ye 3 milyon civarında turist beklediklerine bildirdi ve "Bu yıl hem Rusya'dan hem dünyanın diğer yerlerinden aldığımız verilerle Türkiye'nin 2010 yılını yüzde 10'luk bir artışla 30 milyon turist civarında kapatmasını bekliyoruz," dedi.
Bakan Günay, Türkiye ile Rusya arasında, birçok alanda çok önemli işbirliği var olduğuna işaret ederek "Avrasya bölgesinde Türkiye ve Rusya, bir anlamda stratejik bir dayanışma yürütüyor. Ben, bu yüzden Türkiye-Rusya ilişkilerinin her alanda gelişmesini çok önemsiyorum. Bu sadece ülkelerimiz için değil, tüm bu coğrafya için çok önemli," ifadesini kullandı.
"Ruslar en kültürlü turistler"
Birçok Rus turistin Antalya`ya tatile gelmesinden memnuniyet duyduklarını kaydeden Bakan Günay "Rus halkını başka güzel bölgelerimizde de görmek istiyoruz. Türkiye`nin pek çok bölgesinde çok güzel tarihi, mimari eser ve mekanlarımız var. Rus halkını buralarda da ağırlamaktan memnun oluruz. Turizm ilişkileri iki halkın kaynaşması, biraraya gelmesi, dostlukların artırılması ve köprülerin sağlamlaştırılması açısından çok önemli," dedi.
Rus halkının çok kültürlü bir halk olduğunu söyleyen Günay "Türkiye`ye gelen en kültürlü turistler Ruslar. Müzik, felsefe, sanat, resim ve edebiyat dalında Rusya dünyaya çok ünlü isimler armağan etmiş. Büyük yazarlar Dostoyevski, Tolstoy, Puşkin ve başkalarını sıralamak yeterli," şeklinde konuştu.
Hükümetin Anadolu`daki tüm tarihi eserlere sahip çıktığını da söyleyen Bakan Günay, konuşmasına "Bugün Türkiye`yi yönetenler geçmişi, uygarlığı, medeniyeti ve dini ne olursa olsun, Anadolu`nun tarihine sahip çıkıyor. İslam, Hıristiyanlık ve başka medeniyet ve dinler farketmez. Hepsi bizim tarihimiz, ortak değerimiz. Bunlara insanlık adına sahip çıkarak gelecek nesillere emanet bırakmamız lazım," diye devam etti.
Manşetler
Haaland’dan Norwegian’a “Atkuyruğu” davası
AB'nin yeni kabin bagajı kuralları ne zaman yürürlüğe girecek?
Bakan Ersoy ve THY buluştu: Turizmde rota genişliyor
Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon eylülde yüzde 3,8'e yükseldi
Captain Arctic Kuzey Kutbu’na rüzgarla sefere çıkıyor
Almanya'nın en zenginleri listesinde 3 Türk yer aldı
Yapay zekâ uçakta ne yendiğini takip ediyor
Türkiye'den beş şirket listede
Analistler: Uçak bilet fiyatları daha da yükselecek
Mısır’dan seyahat dünyasına çağri: “B planı değiliz!”