Rusya yılda 160 uçak yapıyor

Rusya’nın 2025’te yılda 160 yolcu uçağı üreteceği bildirildi.Uçaklar, yerli havayolu şirketlerinin yanı sıra yabancı havayolu şirketlerine de satılacak.

MOSKOVA- Rusya’nın 2025’te yolcu uçağı üretimini beş katına çıkaracağı bildirildi. Rusya’nın 2025’te yılda 160 yolcu uçağı üreteceği bildirildi. Uçaklar, yerli havayolu şirketlerinin yanı sıra yabancı havayolu şirketlerine de satılacak. O döneme kadar iş gücü verimliliğinin dünya havacılık gücü seviyesine ulaşacağı tahmin ediliyor.

Rossiyskaya Gazeta’da yer alan habere göre,  Geçtiğimiz yıl Rusya yerli ve yabancı havayolu şirketlerine 37 yolcu ve 110 askeri uçak satışı yaptı.

Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Yury Slyusar, Rus uçaklarının her zaman yabancı havayolu şirketlerini cezbettiğini vurgulayarak yabancıların Rus uçaklarıyla uçmak istediklerini kaydetti. Hatta kısa bir süre önce Meksika ile 30 uçak sözleşmesi yapıldığını bildirdi.

Öte yandan Rusya’da 250 havacılık şirketinin olduğu ve bu şirketlerde 350 bin kişinin istihdam edildiği kaydedildi. Şirketler geçen yıl kar marjını toplamda % 20 artırarak 590 milyar rubleden 705 milyar rubleye çıkardı. Uçak üretiminde kar marjı  % 26 artarak 176 milyar rubleden 221 milyar rubleye, helikopter üretiminde % 14 artarak 126 milyar rubleden 144 milyar rubleye çıktı.

Manşetler

Swissport, GHI ortaklığıyla Kolombiya pazarına giriyor
THY, 2027’de Liverpool’un formasında sahaya çıkacak
Royal Caribbean'ın Baş Köpek Subayı "Dolly"
Hidrojenle çalışan Viking Astrea, denize indirildi
Türkiye’nin “erimeyen” dondurmasının sırrı: Orkide
Kruvaziyer devleri tersaneye girdi
24. Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı 15 Ekim’de başlıyor
Eurowings hayatınızı kolaylaştıran "ismi"’ arıyor
Pasaportu alüminyum folyoya sarmak hackerları engelliyor mu?
İstanbul’un kültürel kimliğinde büyük şirketlerin rolü büyüyor