Rusya, Türkiye'yle vize görüşmeleri için tarih verdi

Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkilisi İvan Volınkin, vize uygulamasının kolaylaştırılması için Türkiye ile yapılacak görüşmelerin 1 Kasım'da Moskova'da gerçekleşeceğini söyledi.

MOSKOVA- Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkilisi İvan Volınkin, vize uygulamasının kolaylaştırılması için Türkiye ile yapılacak görüşmelerin 1 Kasım'da Moskova'da gerçekleşeceğini söyledi.

Rus Dışişleri'nin konsolosluk işlemleri bölümünün direktörü olan Volınkin, "(Vize uygulamasını kolaylaştırılması için) Türkiye ile yapılacak görüşme 1 Kasım'da Moskova'da gerçekleşecek. Konsolosluğa ilişkin meselelerin hepsini ele alacağız" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ağustos ayındaki görüşmelerinin ardından bazı kategorilerdeki vatandaşlar için vize uygulamasının karşılıklı olarak kolaylaştırılması için bir mekanizma oluşturduklarını söylemişti.

Rusya, 2015 sonunda bir savaş uçağının Türk jetleri tarafından düşürülmesi ardından Türk vatandaşları için vize serbestisi uygulamasını iptal etmişti. İlişkilerin normalleşmesi ardından başta iş insanları ve TIR şoförleri için vize işlemlerinin kolaylaştırılması için çalışılıyor.

Manşetler

Haydarpaşa’nın temelinde ahşap kazıkların yüzde 80’i kayıp!
İki kıta arasında yüzmek dünyayı çekiyor
Swissport, GHI ortaklığıyla Kolombiya pazarına giriyor
THY, 2027’de Liverpool’un formasında sahaya çıkacak
Royal Caribbean'ın Baş Köpek Subayı "Dolly"
Hidrojenle çalışan Viking Astrea, denize indirildi
Türkiye’nin “erimeyen” dondurmasının sırrı: Orkide
Kruvaziyer devleri tersaneye girdi
24. Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı 15 Ekim’de başlıyor
Eurowings hayatınızı kolaylaştıran "ismi"’ arıyor