RussAir'in uçağı düştü, 44 ölü

RussAir havayolu şirketine ait, 52 kişi taşıyan Tupolev 134 tipi bir yolcu uçağı düştü.Kazada 44 kişi öldü, 8 kişi yaralandı.

MOSKOVA- RussAir havayolu şirketine ait, 52 kişi taşıyan Tupolev 134 tipi bir yolcu uçağı, Petrozavodsk Havalimanı'na birkaç kilometre uzaklıkta düştü. Kazada 44 kişi öldü, 8 kişi yaralandı. Kazadan kurtulan iki kardeş ise mucizeye imza attı.
Moskova'dan Petrozavodsk'a giden uçağın, havalimanına 1-2 kilometre mesafede bulunan bir otoyola acil iniş yapmak zorunda kaldığı, ancak inişin çok sert gerçekleştiği ve uçağın parçalara ayrılarak, alevler içinde kaldığı bildirildi.



Rusya'nın kuzeybatı kesimindeki Karelya bölgesinde dün gece gerçekleşen kazaya, kötü hava koşullarının yol açmış olabileceği bildirildi.
Petrozavodsk havalimanı müdürü Alexei Kouzmitski Rus Interfax ajansına yaptığı açıklamada, Moskova'dan kalkan uçağın inişe geçtiği sırada kalın bir sisin bölgeyi örtüğünü belirtti.
Interfax ajansı verdiği haberde, cesetlerin otoyola saçıldığı ve uçağın iniş sırasında binalara çarpmasına ramak kaldığı ifade edildi.

RUS HAKEM PETTAİ DE UÇAKTAYDI
Kazada hayatını kaybeden 44 kişi arasında Rusya'nın Süper Lig maçlarını yöneten ünlü hakemlerden Vladimir L. Pettai'nin de olduğu bildirilirken, yaralanan 8 kişinin kaldırıldıkları hastanelerde tedavilerinin sürdüğü belirtildi.
Uçaktaki 52 kişiden 5'inin mürettebat, 8'inin ise çocuk olduğu açıklandı. Rus haber ajanslarının bildirdiğine göre, kazada hayatını kaybedenlerin arasında bir İsveç vatandaşı da bulunuyor.
Bu arada uçağın iki karakutusunun bulunduğu belirtildi.

MUCİZE GİBİ KURTULUŞ
Rusya'da, 44 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasında 9 yaşındaki bir çocukla ablasının kurtulduğu bildirildi
Rusya Acil Durumlar Bakanlığı Sözcüsü, Petrozavodsk Havalimanı yakınlarındaki kazada çocukların Oskana ismindeki annelerinin öldüğünü, 9 yaşındaki Anton Terekin ile 14 yaşındaki Anastassia Terekina'nın yaralılar listesinde bulunduğunu belirtti.
Bakanlık sözcüsü, kardeşlerin Petrozavodsk Hastanesinde tedavi altında olduğunu kaydetti.
9 kişilik mürettebattan sadece bir hostesin hayatta kaldığı belirtiliyor.
 

Manşetler

Kappatur’dan 2027’de 299 Euro’dan turlar, yeni rotalar
Rusya dünya lideri: Sokaklarda 2,8 milyon kedi yaşıyor
Rayların 11 lüks efsanesi: İstanbul dünya listesinde!
İspanya turizminde kriz: Liderlik tehlikede mi?
Türk gıda ihracatçılarının ABD hedefi: 2 milyar dolar
THY’de 2027 hazırlığı: Yeni hatlar geliyor
Padişahın ahırlar amiri bir köye adını verdi: İmrahor
Gezgin gösteriş değil, özgün deneyim istiyor!
Caddebostan’ın 1600 yıllık hafızası kitap oldu
Alanya’dan Letonya’ya turizmde yeni iş birlikleri