Rusların %40'ı, aşırı sarhoş

Rusya'da alkol tüketiminin önlenmesine yönelik çalışmalar sürdürülürken,nüfusunun yaklaşık yüzde 40'lık bölümünün aşırı alkol tükettiği bildirildi.

MOSKOVA - Rusya'da alkol tüketiminin önlenmesine yönelik çalışmalar sürdürülürken, tüm çabalara rağmen ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 40'lık bölümünün aşırı alkol tükettiği bildirildi.
Rusya Sağlık ve Kalkınma Bakanlığı uzmanlarından Yevgeni Biryun, Rossiyskaya Gazeta'ya yaptığı açıklamada, ülkede yüzde 40'ına denk gelen 57 milyon kişinin aşırı derecede alkol tükettiğini ve resmen 2,7 milyon alkol bağımlısı olduğunu, bunun da ülke nüfusunun yüzde 2'sine denk geldiğini söyledi.
Alkol bağımlılarından halen tedavi görenleri kast ettiğini ifade eden Biryun, "Benim bahsettiğim yüzde 2'lik bölüm, bu alışkanlığından kurtulmak için şu anda tedavi altında olanlar. Ekonomik, sosyal ve ailevi sorunlar çok sayıda kişinin aşırı derecede alkol tüketmesine neden oluyor. Nüfusun yaklaşık yüzde 40'lık bölümü aşırı alkol tüketiyor" dedi.
Biryun, Rusya'da uyuşturucu bağımlılığının da ciddi bir sorun oluşturduğunu belirterek, "Yaklaşık 530 bin kayıtlı eroin bağımlısı var, ama tahminlerimize göre gerçek rakam 1,5 milyon civarında" diye konuştu.
Rusya'da kişi başına düşen yıllık saf alkol tüketimi Dünya Sağlık Örgütü'nün kritik diye belirlediği seviyenin 2 katı olan 18 litre civarında bulunuyor. Alkol tüketimine karşı savaş açan Rus hükümeti, alkol bağımlı sı oranını 2020 yılına kadar yarıya düşürmeyi hedefliyor.
Sağlık uzmanları, Rusya'da uyuşturucu bağımlılarının Biryun'un sözlerinin aksine 2,5 milyon civarında olduğunu savunuyorlar.
Resmi istatistiklere göre, Rusya'da her yıl 30 bin kişi eroin nedeniyle hayatını kaybediyor. Sadece başkent Moskova'da geçen yıl 825 kişi aşırı dozda eroin aldığı için yaşamını yitirdi.

Manşetler

Yunanistan'da "havlu isyanı" zafer kazandı
6 ülkeden 11 grupta 600 dansçı Side'de dans etti!
Kaş'ta turizm sezonu Yörük Göçü ile başladı!
ŞUTUDER’de Yeni Başkan Mehmet Kamil Türkmen oldu
Harem'in Kalbi İlk Kez Kapılarını Açtı!
Vize başvurularının yüzde 90'ı onaylandı
Coffee Festivali'ne100’e Yakın Marka, 17 Bin ziyaretçi katıldı
Kemer destinasyonu 650 turizm acentesine tanıtıldı
Miniatürk’te “Bahara Merhaba” festivali başlıyor
Havayolları, jet yakıtı fiyatı nedeniyle 13 bin uçuşu iptal etti