Ruslar tatil harcamalarını kısıyor

Superjob.ru'nun son verilerine göre, Rusya'da halkın yarısına yakını bu yaz döneminde tatil harcamalarını kısmaya hazırlanıyor

MOSKOVA- Rusya'da yapılan bir araştırma kriz sonrası Rus tüketicilerin tatil harcama alışkanlıklarında yaşanan değişimi ortaya koydu. Araştırmaya göre, Ruslar tatil harcamalarında kesintiye gidecek. Rus turistlerin nabzını tutan araştırmalar, Rusya'da halkın kriz sonrası tatil alışkanlıklarında yaşanan değişimin sürdüğüne işaret ediyor.
Superjob.ru'nun son verilerine göre, halkın yarısına yakını bu yaz döneminde tatil harcamalarını kısmaya hazırlanıyor. Türkiye ve Mısır'ın payında bir değişiklik yok. İşte anket sonuçları:
Anket katılımcılarının yüzde 47'si önümüzdeki yaz döneminde tatil harcamalarını artırmamayı ya da kısmayı planladığını söyledi. Ankete göre Rusya'da halkın yüzde 28'i bu yaz tatile çıkmayı düşünmüyor. Yazın tatile çıkma hazırlığında olanların yüzde 4'ü Türkiye'ye, yüzde 2'si Mısır'a, yüzde 4'ü Ukrayna'ya, yüzde 10'u diğer ülkelere gitmeyi planlıyor.
Anket, Rusya sahillerinde tatil yapmayı tercih edenlerin oranının da giderek azaldığını gösterdi. Buna göre önümüzdeki yaz Rus turistlerin yüzde 20'si kendi ülkelerinde tatile çıkma planı yapıyor. Geçen senenin aynı döneminde yapılan ankete bu oran yüzde 29 olarak yansımıştı.
Bu yaz tatil harcamalarını artırmaya hazırlandığını söyleyen Rusya vatandaşlarının oranı ise yalnızca yüzde 17.
 

Manşetler

Otel dolulukları artıyor, ama gelir maliyetin gerisinde
Pekin Turizm'in sahibi Emre Pekin 51’ci yılını Prag’ta kutluyor
Sardes ve Bintepe’ye dronla havadan koruma
İDO Ege’de büyümeye devam ediyor
Azerbaycan Turizm, Gebele destinasyonuni tanıttı
Singapore Airlines'tan uçak içine 100'den fazla menu 
Pilot kokpitte dehşet saçtı diğer pilotu bıçakladı
120 ülke mücevher sektörü içinİstanbul’da bir araya geldi
124 üniversite THE 2027 sıralamasına girdi
16 kilo 348 gram ağırlığında istilacı Aslan Balığı yakalandı!