Ruslar için dünyada en güvenilir destinasyon: Antalya

Natalia Baranov, Rusların Antalya'da 10 günlük tatil masrafının 82 bin rubleye(7 bin 782 TL) olduğunu söyledi

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
SIDE-MANAVGAT/ANTALYA - Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi Müdürü Natalia Baranov, Rusların Antalya'da 10 günlük tatil masrafının 82 bin rubleye(7 bin 782 TL) olduğunu söyledi.
Her Rus turistin para biriktirerek hayalinin ölmeden Antalya'da tatil yapmak olduğunu belirten Natalia Baranov, '' Rusya'da orta gelir grubu Ruslar için tatil için Antalya'yı tercih ediyor. Üst gelir grubu Ruslar İspanya, Portekiz, Yunanistan, İtalya, Karaib Adaları, Güney Fransa ile Kıbrıs Rum kesimi, Hindistan, Mısır, Fas ve Uzak Doğu ülkesi Tayland ve Singapur'u tercih ediyor. '' dedi.



2018 yılında Rus turistlerin Türkiye'de Antalya'da 9 günlük tatil maliyetinin 76 bin ruble olurken 2019 yılında bu rakamın 82 bin rubleye yükseldiğini söyledi. Rusların ortalama tatil maliyetlerinin ülkeden ülkeye farklılık arz ettiğini belirten Baranov, '' Ruslar tatil süresince Alman turistler gibi harcama yapmaz sözü gerçeği yansıtmıyor.
Özellikle Almanya'da yaşayan Rus asıllı Almanların tatilde harcama potansiyeli en yüksek grup. Tabii Rus'larda 1995 ile 2016 yılları arası Antalya'da tatil yapma tutkusu Alanya, Kemer, Side, Kundu, Kadriye, Lara Belek'ten Mersin'e kaydı. Bu sene pandemi nedeniyle Ruslar tatil yapmada biraz çekingen, tatil yapacaklar arasında da dünyada bir numara Antalya var. '' diye konuştu.

Baranov, Rus turistlerin Tayland ve Singapur'da tatil yapma maliyetinin 97 ruble olduğunu, bu rakamın Tunus'ta 76 bin ruble, Kıbrıs Rum Kesimi'nde ise tatil yapabilmesi 86 bin rubleyi gözden çıkarması gerektiğini söyledi.




 

Manşetler

İTF 2026, Türkiye turizmine ivme kazandıracak
TÜRSAB, seyahat sitelerine erişim engeli talep etti:
TÜİK turizm verileri: Tatili kısalttık, harcamayı artırdık!
Air Astana, yapay zeka destekli yönetime geçti
Babadağ’da 194 binin üzerinde yamaç paraşütü uçuşu
Türk Turistin Midilli Ekonomisine Katkısı 80 Milyon Euro
Eurowings’ten 2026’ya uçakta internet, ödül ve yeni hatlar
Sabiha Gökçen Avrupa bağlantılarına Slovenya’yı da ekledi
Alman bisikletçiler Roma su kemerlerini görmek için pedallıyor!
Türkiye Ekonomisine 1 Milyar Dolar Üretim Katkısı Sağladık