Ruslar bot ve yatlara düştü

Yat yarışı ve botlara daha fazla para harcayan Rusların sayısı artması üzerine, Moscow Boat Show'a bu sene 166 firma katıldı.

MOSKOVA - Rusya'da düzenlenen dördüncü Moscow Boat Show, salı günü kapılarını ziyaretçilere açtı. Her geçen sene yat yarışı ve botlara daha fazla para harcayan Rusların sayısı artması üzerine, geçtiğimiz sene 124 şirketin katıldığı fuara bu sene 166 firma katıldı.



Orta sınıfa hitap eden botlarla birlikte, lüks botların da yer aldığı fuar bir hafta boyunca kapılarını ziyaretçilere açık tutacak. Yabancı şirketlerin de katıldığı fuara, ilk günden itibaren Ruslar büyük ilgi gösteriyor. Ülkenin en büyük bot ihracatçısı Burevestnik Group'un eş başkanı Andrei Boiko, "Geçen sene satışlarımız yüzde 20 arttı. Rusya'da, bu sektörle ilgili 2010'da ne kadarlık bir satış yapıldığına net bir rakam yok. Biz geçen sene 137.2 milyon dolarlık satış gerçekleştirdik" diye konuştu.

Manşetler

Kappatur’dan 2027’de 299 Euro’dan turlar, yeni rotalar
Rusya dünya lideri: Sokaklarda 2,8 milyon kedi yaşıyor
Rayların 11 lüks efsanesi: İstanbul dünya listesinde!
İspanya turizminde kriz: Liderlik tehlikede mi?
Türk gıda ihracatçılarının ABD hedefi: 2 milyar dolar
THY’de 2027 hazırlığı: Yeni hatlar geliyor
Padişahın ahırlar amiri bir köye adını verdi: İmrahor
Gezgin gösteriş değil, özgün deneyim istiyor!
Caddebostan’ın 1600 yıllık hafızası kitap oldu
Alanya’dan Letonya’ya turizmde yeni iş birlikleri