Ruslar Antalya'dan sonra en fazla Mersin'e yerleşiyor

Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Andrey Baranov, Rusların Antalya Konyaaltı, Muratpaşa, Lara, Manavgat, Side, Alanya dan sonra en fazla yerleştikleri ikin Mersin olduğuunu söyledi

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya -
Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Andrey Baranov, Pandemi olmak üzere son üç yıldır Antalya'ya gelen turist sıralamasında birinci sırada olduğunu söyledi.
2022 yılında Antalya'ya ve mersin'e gelen Rus turist sayısının 3 milyona ulaştığını belirten Andrey Baranov, Antalya'da yerleşik yaşayan yabancı sayısının 144 bin olduğunu bunun 36 binin Rusların olduğunu kaydetti. Antalya'da ve Mersinde yaşayan Rusların çocuklarını kendi dillerinde okutmak için hem Antalya'da hemde Mersin Silifke'de Rus okulunun bulunduğunu kaydetti.



Rusların Antalya Konyaaltı, Muratpaşa, Lara, Manavgat, Side, Alanya dan  sonra en fazla yerleştikleri ikin Mersin merkez, Silifke, Silifke Taşucu, Susanoğlu, Erdemli ve Mezitli ilçeleri, olduğunu belirten Andrey Baranov, '' Mersin'in Gülnar ilçesi Büyükeceli Mahallesine yapılan Nükleer  Enerji Santralinde çok sayıda Rus mühendis ve teknisyen çalıştığı için Silifke ilçesinde yaklaşık 6000 bin Rus yaşıyor. Mersin ilide ılıman iklim yapısı coğrafi güzelliği narenciye ürünleri portakal, mandalin, nar ve limon üretiminde Antalya'ya eşdeğer olduğu için sabah  portakal çiçeği, limon çiçeği kokusuyla uyanmak isteyen Ruslar yerleşimini Mersin ve Mezitli, Silifke, Silifke Taşucu ve Erdemli'den yer alarak yerleşiyor. ''diye konuştu. 

 Alanya, Konyaaltı, Manavgat, Side, Erdemli , Mezitli ve Silifke de yerleşik yaşayan Ruslar   kendi kültürel değerlerini bir araya korumaya özen gösterdiğini sözlerine ekledi.    

Manşetler

Akdeniz'de 1.300 yıllık Bizans gemisi bulundu
Bedavacı “influencer”lardan bıktı, yasak koydu
TUI, yeni marka ile 'düşük maliyetli' segmente girdi
Tuna'dan Wehrmacht askerleri ve motosiklet çıkarıldı
Kruvaziyerde, suç hikayesi temalı turlar ve çikolata
Tarihin En Eski Aşkı, Eski Şark Eserleri Müzesi’nde
Turistler Sünnet Düğününde Pistin Tozunu Attı!
THY’nin Çalışan Sayısı 36 Bin 482’ye Ulaştı
Konya'ya göl manzaralı 10 katlı otel inşa edilecek
Akdeniz’de plastik alarmı! Akıntılar Alanya’ya taşıyor