Rus turistlerin yerini Polonyalılar ile BDT ülkeleri aldı

Manavgat Şelalesi'nin baskın turistleri Ruslar, Baltık ülkeleri olurken 2025 yılında ise yerini Polonyalı, BDT, Romanyalı ve Türki Cumhuriyeti vatandaşları aldı. 

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya -
Dünyaca ünlü Manavgat Şelalesi'nde turist ziyaretinde Rusların yerini Polonyalı, Romanyalı ve Bağımsız Devletler Topluluğu(BDT) ve Türki  Cumhuriyeti Devletleri aldı.
Dünyayı etkisi altına aldığı  pandemi de korona salgını Covid 19   döneminde ve sonrasında Manavgat Şelalesi'nin baskın turistleri Ruslar, Baltık ülkeleri olurken 2025 yılında ise yerini Polonyalı, BDT, Romanyalı ve Türki Cumhuriyeti vatandaşları aldı. 

  Manavgat Şelalesi turizmci esnafı Adil Mutlu,  2025 turizm sezonunda Ruslar şelaleye fazla gelmediği, onun yerine Polonyalı ,BDT ve Türki Cumhuriyet vatandaşlarının aldığını söyledi. Adil Mutlu, ' Savaşın gölgesinde 2026 turizm sezonunu açtık. Umudumuz bir an önce Ortadoğu'da Amerika ve İran'ın barışa imza atması. Savaşın kötü tarafı beş yıldır süren Rusya Ukrayna savaşı. Savaştan önce Ukrayna'dan Antalya'ya 800 bin ile 1 milyon arası Ukraynalı turist tatile geliyordu. 2025 yılında bu rakam 165 bin seviyesini çok zor buldu. 

Manavgat ve şelale esnafının gözde turistleri Almanlar. Almanlar diğer milletlere göre beş kat daha fazla alışveriş yapıyor.Şelaleye son 3 yıldır gelen turistlerde Kazaklarda da bir artış oldu.'' dedi. 

Manşetler

WTC: 2035'e kadar turizme 12.5 milyon dolar yatırım yapılacak
Rus turistlerin yerini Polonyalılar ile BDT ülkeleri aldı
23 Nisan Çocuk Bayramı buruk geçti
Başkan Grégoire: Paris'te Airbnb artık tarih oldu!
 Londra'da Uluslararası Gastronomi Film Festivali yapıldı
Dünya çocukları Antalya'da buluştu
Yerli turizm harcamaları 2025’te 555 milyar lirayı aştı
Kendilerini hayvan sanan "Therian" pilotlar kokpitte miyavlıyor
Marriott: Oteller çalışma alanlarına dönüşüyor
Lufthansa iştiraklerinden birini kapatıyor.