Rus iş insanı, McDonald's şubelerini satın aldı; yeni isimle açacak

The Guardian’da yer alan habere göre, fastfood zinciri McDonald’s’ın ülkedeki mağazalarını satma kararının ardından mağazalarını geçici olarak kapatma kararı alındı.

MOSKOVA - Rusya’nın Ukrayna’daki işgali sonrası ülkeden ayrılan şirketlerden biri olan McDonald’s’ın Rusya şubelerinin tamamını iş insanı Alexander Govor oldu. Govor, şubeleri yeni bir isimle piyasaya sürecek.

The Guardian’da yer alan habere göre, fastfood zinciri McDonald’s’ın ülkedeki mağazalarını satma kararının ardından mağazalarını geçici olarak kapatma kararı alındı.

Sibirya’da 25 restoran sahibi olan iş insanı Govor, Rusya’daki 850 McDonald’s şubesini satın almayı kabul etti. Govor’un mağazaları yeni bir marka altında açacağı belirtildi.

McDonald’s satışın ne kadara gerçekleştiğini açıklamadı.

1990'da SSCB'nin başkenti Moskova'ya ilk McDonald's şubesi açıldığında bu ABD ile Sovyetler arasındaki gerilimin düşmesinin önemli bir sembolü olarak görülmüş; kapıda uzun kuyruklar oluşmuştu.

Manşetler

Suudi Arabistan, umre için bir yıllık çok girişli vize duyurdu
Seramiğin Evrensel Dili Muğla’da Konuşulacak:
Adalara giden Türk turist sayısı 1,5 milyona ulaştı
CNN'den ayran analizi: Gerçek bir Türk deneyimi
Türkiye'deki en iyi 5 vejetaryen ve vegan restoran
Türkiye, AB ile vize serbestisi için 6 kriterli çalışma başlattı
Geleneksel sanatlar ile edebiyat buluştu
Noma, yeni yönetimiyle kapılarını açıyor
Plajlarda yeni dönem
Kelebeklerin10 türünden biri yaşam alanını terk etti