İSTANBUL- Dedeman'ın ardından Aksoy Grubu da Suriye"de Suriye'de 5 otel işletmek için görüşmelere başladı. Sektörde Richmond markasıyla faaliyet gösteren Aksoy Grubu, otel yönetim şirketi kurarak turizmde büyümesini hızlandıracak.
Dedeman"ın otel yönetimi için girdiği Suriye"de Richmand, beş otel ile görüşüyor.
İstanbul"da Capitol Alışveriş Merkezi"nin de kurucusu olan gruba Richmond Efes, Pamukkale, Beyoğlu ve Sapanca Richmond Nua Wellness-SPA otelleri bağlı.
Teklif geldi
Bünyesindeki otelleri Richmond International Management Company adı altında birleştiren Aksoy Grubu"nun Yönetim Kurulu Başkanı Belgin Aksoy, ilk etapte Suriye"de beş otel için görüşmelerini sürdürdüklerini söyledi. Suriye"de oteller zinciriyle a nlaşma yolunda olduklarını dile getiren Aksoy, Farklı şehirlerde oteli olan zincirle görüşmeler gelecek aylarda sonuçlanacak. Türkiye ve çevre ülkelerde otel yönetim şirketi olarak faaliyet gösteriyoruz. Şehir otelciliği, resort ve spa otel gibi farklı segmentlerde otel yönetimi yapabiliyoruz dedi.
Belgin Aksoy, yurtiçinden de talep geldiğini aktararak, özellikle şehir otelciliğinde İstanbul, İzmir gibi şehirlerden teklifler aldıklarını belirtti. Aksoy, Türkiye"de de farklı alanlardan turizme girenler oldu. Çoğu otel işletmeciliğini bilmediği için bu alanda bir boşluk var. Biz potansiyeli görerek, yönetim firması olarak yapılandık. Bu şekilde de büyümemizi hızlandırmak istiyoruz. Şu anda otel sayımız dört. Bu sayıyı iki üç yıl içinde iki katına çıkartmak istiyoruz. Kendimiz de yatırım yapmaya devam edeceğiz diye konuştu.
Turizmde payı
Aksoy Grubu"nun geçen yılki cirosunun 60 milyon TL olduğunu da söyleyen Aksoy, turizmin grup içindeki payının yüzde 40 civarında olduğunu, otel yönetim firmasıyla bu oranı daha da artırmayı hedeflediklerini kaydetti.
Dünya SPA zirvesini Türkiye"ye getirdi
Otel yönetim firması Richmond International"ın Genel Müdürü Ümit Yaşar Atalay, talep ve potansiyel nedeniyle yönetim alanına girdiklerini bildirdi ve şunları anlattı:
Bölgede faaliyet gösteren otel yönetim zinciri olmak istiyoruz. Spa tarzı otelleri de işletebiliriz. "Global SPA Summit"i (Dünya SPA Zirvesi) de Türkiye"de düzenlenmesini sağladık. Üç yıldır Dünya SPA Zirvesi"ne davet ediliyorduk. 17-19 Mayıs tarihlerindeki organizasyon Türkiye SPA sektörü için yeni bir adım olacak.""
Manşetler
Antalya Foodfest'in mottosu; "Her sofra bir hikaye!"
Salomon Çeşme Yarı Maratonu’nda ödüller verildi
Antalya ormanlarında piknik yapmak yasaklandı
Yüreğimizde hayat boyu yaşayan Anneler'in Günü Kutlu Olsun!
Tibet'in beyaz ziyafeti: Shoton veya Yoğurt Festivali
Gılgamış: Ölümsüzlüğü arayan Kral
Alanya Kızılkule Cup’ta 60’tan fazla takım sahaya çıkacak
THY nisan ayında 7,2 milyon yolcu taşıdı
Tahtalı Run to Sky’da 14 ülkeden 501 koşucu koşacak
Mahkeme Yerebatan Sarnıcı'nın Vakıflar'a devrini durdurdu