Restoran markaları raflarda

Türkiye'de restoranlarda gördüğümüz çeşitli soslar, yemekler, baharatlar ve içecekler market raflarına taşınmaya hazırlanıyor.

İSTANBUL- Türkiye’de yaklaşık 10 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşan restoran sektörü yeni bir girişimin kapısını açıyor. Son dönemlerde restoranlarda gördüğümüz çeşitli soslar, yemekler, baharatlar ve içecekler market raflarına taşınmaya hazırlanıyor. Önümüzdeki 5 yılda yeni yatırım yapacaklarını açıklayan Casita Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Tanrıverdi, “Kendi restoranlarımızda sunduğumuz ve isim hakkını satın aldığımız birçok ürünü market raflarına taşımak için harekete geçtik. Tüketiciler tarafından gelen talepler doğrultusunda ilk etapta dondurulmuş ürünlere yönelik üretim yapacağız” dedi.

10 YILDA HIZLA BÜYÜDÜ
Sektördeki gelişmeleri anlatan Haluk Tanrıverdi, şunları söyledi: “Restoran sektörü çok ciddi bir değişimden geçiyor ama sektör hala işin çok başlarında. Türkiye’de toplam restoran sektörü 10 milyar dolar civarlarında. Avrupa ülkeleriyle kıyaslandığında bu rakam çok düşük kalıyor. İspanya’nın sadece Barcelona bölgesinde yeme içme sektörünün büyüklüğü 30 milyar dolar civarında. Bizce sektörün önü çok açık. Bundan 10 yıl önce dışarıda yemek lüks olarak görülürdü ve özel günlere ayrılan bir organizasyon iken, son 10 yılda hayatın bir parçası olmaya başladı.”

GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR
Son yıllarda restoran zincirlerindeki satınalmalara değinen Haluk Tanrıverdi, “Gerçekten markamıza değer verecek, gerektiği özeni gösterecek yatırımcılarla bir araya gelmek ve markamızı emin adımlarla büyütmek için çalışıyoruz. Bu konuda yerli yatırımcılarla görüşmelerimiz sürüyor. Önümüzdeki dönemde imzalar atılabilir. Bu alana yapılan her türlü yatırım Türkiye için çok önemli” diye konuştu.

KUVEYT’E YATIRIM YAPTI
Türk restoran zincirlerinin yurtdışında hızlı bir büyüme yakaladığının altını çizen Haluk Tanrıverdi, “Kuveyt Casita’nın açılışını yaklaşık bir yıl önce tamamladık. Türkiye’ye tatile gelen bir çok yabancı işadamı kendi ülkesine buradaki markaları götürmek için çalışıyor. Bize de çok fazla talep geliyor. Yurtdışında yeni yatırımlar yapmak için görüşmeler sürüyor” dedi.
 

Manşetler

Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
Türk turistler İspanya’da harcama rekoru kırdı
Skal Marmara Kulübü, “Şerbetçi Ali Baba”da iftarda buluştu
TBMM: Kartalkaya'da Kültür ve Turizm Bakanlığı sorumlu değil
İTO’dan İstanbul için turizm çağrısı: Oda başı gelir artırılmalı
Dolandırıcı acentelere 23 yıl men cezası
Türkler rotayı Avrupa ve Balkanlar’a kırdı
Tarihi SGK binası Mövenpick Old Town Oteli oldu
İran’daki savaş Van turizmini vurdu
Bacacı Yatırım Holding: Yüzde 30 büyüme hedefliyoruz