Radyasyondan uçuş yasağı

Japonya Sivil Havacılık yetkilileri NOTAM yayınlayarak, havayolu şirketlerinden rotalarını radyasyonlu bölgeden geçmeyecek şekilde ayarlamalarını istedi.

TOKYO- Japonya Sivil Havacılık yetkilileri radyasyonlu bölgeyle ilgili bir notam yayınlayarak, havayolu şirketlerinden rotalarını radyasyonlu bölgeden geçmeyecek şekilde ayarlamalarını istedi.
Japonya Sivil Havacılığı ülkesindeki radyasyonlu bölgeyle ilgili bir NOTAM yayınladı. NOTAM'da radyasyonunun etki altına aldığı 30 kilometre çapındaki alan olan Bongo adlı bölge hakkında ülkelerine uçan havayolu şirketlerine bilgi vererek uyardı. Japonya ülkelerine uçan havayolu şirketlerinden rotalarını radyasyonlu bölgeden geçmeyecek şekilde ayarlamalarını istedi.

Uçaklara radyasyon kontrolü
Bu arada Japonya'nın, Fukuşima'daki nükleer santralinden sızan radyasyondan dolayı Alman Lufthansa Havayolları'nın Japonya'dan gelen uçakları radyasyondan taramasından geçerken Türk Hava Yolları'nın Tokyo ve Osaka'dan İstanbul'a gelen uçaklarıyla ilgili şu an için bir radyasyon kontrolü yapılmıyor.

Manşetler

Kappatur’dan 2027’de 299 Euro’dan turlar, yeni rotalar
Rusya dünya lideri: Sokaklarda 2,8 milyon kedi yaşıyor
Rayların 11 lüks efsanesi: İstanbul dünya listesinde!
İspanya turizminde kriz: Liderlik tehlikede mi?
Türk gıda ihracatçılarının ABD hedefi: 2 milyar dolar
THY’de 2027 hazırlığı: Yeni hatlar geliyor
Padişahın ahırlar amiri bir köye adını verdi: İmrahor
Gezgin gösteriş değil, özgün deneyim istiyor!
Caddebostan’ın 1600 yıllık hafızası kitap oldu
Alanya’dan Letonya’ya turizmde yeni iş birlikleri