Qantas, 2 yıl sonra A380 ile uçuşlara tekrar başladı

Avustralyalı havayolu Qantas, yaklaşık 2 yıldır yerde beklettiği A380 uçaklarıyla ilk seferini gerçekleştirdi.

SİDNEY-Avustralyalı havayolu Qantas, yaklaşık 2 yıldır yerde beklettiği A380 uçaklarıyla ilk seferini gerçekleştirdi. Pandemi sürecinde yere inen A380 uçaklarının bir bölümünün seyahatlere olan talebin artmasıyla operasyonlara geri döneceği açıklanmıştı. Bu kapsamda Kasım 2021’de Qantas yeniden A380 uçakları için harekete geçmiş ve kontrol uçuşlarına başlamıştı.

Havayolunun son bir hafta içinde 28 kontrol uçuşu yapan VH-OQB kuyruk tescilli A380 uçağı, Sidney-Los Angeles hattında ilk seferini 11 Ocak günü gerçekleştirdi.

Havayolu Los Angeles hattında tekrardan A380 uçaklarıyla hizmet vermeye başlarken, ilerleyen süreçte A380 operasyonlarının artırılması hedefleniyor.

Manşetler

FITUR 2026, En İyi Stand Ödülü'nün kazananları açıkladı.
Yörük yaşam kültürü turizmle evrensele taşınmalı!
Vizesiz Emirlikler ve Güney Amerika Keşfi
48 milyarlık dev ihale Mehmet Cengiz'e gitti
Kilim Gazetesi, Stuttgart'ta birlik beraberliğin ışığı oldu
Coffex 2026 kahvesevenleri buluşturmaya hazırlanıyor
Turizmin Kalbi Stuttgart’ta attı: CMT 2026’da rekor katılım
TransAnatolia İstanbul’dan Ankara’ya Koşuyor
FITUR Woman’da turizmin kadın liderliğini konuşuldu
Dünyada 38 milyonu aşkın kruvaziyer yolcusu bekleniyor.I