Putin, havayolu şirketlerine Gürcistan'a uçmayı yasakladı

Rus lider Vladimir Putin, Rus havayolu şirketlerinin Gürcistan’a uçmasını geçici olarak yasaklayan kararnameyi imzaladı.

MOSKOVA- Rus lider Vladimir Putin, Gürcistan’da düzenlenen Rusya karşıtı protestolar sonrası Rus havayolu şirketlerinin Gürcistan’a uçmasını geçici olarak yasaklayan kararnameyi imzaladı.

Rus lider Vladimir Putin tarafından imzalanan kararnameye göre, Rus hava yolu şirketlerinin Gürcistan’a uçması 8 Temmuz itibarıyla geçici olarak yasaklandı.

"RUS VATANDAŞLARIN RUSYA'YA DÖNÜŞÜ İÇİN GEREKLİ DESTEK SAĞLANMALI"

Gürcistan’da geçici olarak bulunan Rus vatandaşlarının Rusya’ya dönüşü için gerekli desteğin sağlanması talimatının verildiği kararnamede, tur operatörü şirketlere de Gürcistan’a yönelik tur satışlarını durdurma tavsiyesi verildi.

PROTESTO İÇİN PARLAMENTO ÖNÜNDE TOPLANMIŞLARDI

Gürcistan'da muhalefet ve binlerce kişi, Rus heyetin 26. Ortodoks Parlamentolararası Genel Asamblesine katılması ve Rus Milletvekili Gavrilov'un, Parlamento Başkanının makamından konuşmasını yapması nedeniyle protesto için Parlamento önünde toplanmıştı.

Göstericiler, dün gece saatlerinde Tiflis'te Parlamentoyu kuşatarak içeri girmeye çalışırken, polisle aralarında arbede yaşandı. Olay yerinde yoğun güvenlik önlemlerini alan emniyet güçleri ise protestocuları dağıtmak için biber gazı, plastik mermi ve tazyikli su kullandı. Emniyet güçleri sabah saatlerine kadar Tiflis caddelerine dağılmış protestocuları gözaltına alma operasyonunu sürdürdü.

Yerel basındaki haberlere göre, olaylarda aralarında polis, protestocu ve gazetecilerin bulunduğu toplam 240 kişinin yaralandığı bildirildi. Yaralıların hastanelerde tedavileri sürüyor.

Manşetler

Formula 1 Türkiye'ye geri döndü: 5 yıllık imza atıldı
Babadağ Ultra Maratonu, spor, doğa ve tarihi buluşturuyor
CMO Awards 2026 kazananları açıklandı 
WTC: 2035'e kadar turizme 12.5 milyon dolar yatırım yapılacak
Rus turistlerin yerini Polonyalılar ile BDT ülkeleri aldı
23 Nisan Çocuk Bayramı buruk geçti
Başkan Grégoire: Paris'te Airbnb artık tarih oldu!
 Londra'da Uluslararası Gastronomi Film Festivali yapıldı
Dünya çocukları Antalya'da buluştu
Yerli turizm harcamaları 2025’te 555 milyar lirayı aştı