Polonyalı turistler KKTC'de

Polonya'nın başkenti Varşova'dan 189 yolcusu ile kalkış yapan Corendon Havayolları'na ait uçak saat 20.50 sıralarında Ercan Havalimanı'na indi.

LEFKOŞA- Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) uygulanan haksız ambargoları kırma hedefine yönelik girişimler sürüyor. Polonya'nın başkenti Varşova'dan 189 yolcusu ile kalkış yapan Corendon Havayolları'na ait uçak saat 20.50 sıralarında Ercan Havalimanı'na indi. Corendon uçağı inişinde, bir çeşit havayolu geleneği olan ve belirli bir alana ilk kez iniş yapan uçaklara uygulanan su püskürtme gösterisiyle karşılandı. Polonyalı turistler de alana iner inmez kendileri için düzenlenen etkinliklere katıldılar.
Ercan Havalimanı'ndan ülkeye giriş yapan turist ve vatandaşların kontrol noktasındaki işlemlerinin daha rahat yapılabilmesi için yaklaşık 2 ay önce hizmete konulan görüntülü tabelaları da gözlerden kaçmadı.
Polonyalı turistlerin ülkeye giriş işlemleri yapılırken, organizasyonun mimarlarından Turizm Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu ve Akmina Travel ile Citron Travel yetkilileri de basına değerlendirmelerde bulundu. Aşıkoğlu, yaklaşık 1 buçuk yıllık girişimin meyvelerini toplamaya başladıklarını belirterek, özellikle Polonyalı turistleri KKTC'ye gelmeye ikna eden tur operatörlerine teşekkür etti. Polonya uçuşlarının yıl sonuna kadar devam edeceğini de açıklayan Aşıkoğlu, Ercan Havalimanı'na her hafta bir

Polonya uçağının ineceğini söyledi.
Akmina Travel Direktörü İsmail Abidin ise bu organizasyonla kazananın ülke turizmi olduğunu belirterek, kendilerinin de turizmciler olarak Polonyalı turiste güven vermiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Citron Travel Direktörü Efe Türkel de Polonyalı turistlerin KKTC'ye gelişlerinin çok kolay olmadığını, her zaman olduğu gibi yine Rum Konsolosluğundan tehdit ve engelleme gördüklerini anlattı.
 

Manşetler

Türkiye'nin medikal ve kayak turizmine ilgi yükseldi
Andrea Bocelli’nin Romanza 30. Yıl için İstanbul'a geliyor
Yunanistan'dan Türk vatandaşları için vize kararı
İbrahim Canliel, Air Astana Group’un CEO’su oldu
2025'te Antalya'ya 120 bin Letonyalı turist geldi
TUI raporu: Bilgi odaklı seyahatlere artan ilgi artıyor
Turizmin yeni hedefi: Belirsizlik çağında yönü değişiyor
İstiklal Caddesi, 2025'te 107 milyonla rekor kırdı
easyJet: Türkiye, Kıbrıs ve Mısır rezervasyonlarda düşüş
Heritage İstanbul'da tarihi yarımadanın hafızası sunuluyor