Planlamasız, kontrolsüz otel açılması zengin turisti engelliyor

Sideli turizmci Erol Güldal, '' kontrolsüz ve plansız konaklama tesisi açımı Antalya'ya harcama potansiyeli yüksek,paralı, varlıklı ve nitelikli turist gelmesinde en büyük engel'' dedi.

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya -
20 yıl Almanya Avrupa Birliği(AB), İskandinav ülkelerinde gastronomi turizmi başta olmak üzere tüm turizm çeşitleri ile araştırma yapan Sideli turizmci Erol Güldal, '' kontrolsüz ve plansız konaklama tesisi açımı Antalya'ya harcama potansiyeli yüksek,paralı, varlıklı ve nitelikli turist gelmesinde en büyük engel'' dedi. 
35 yıl içinde dünyada bulunan 180 ülke arasından yarısı olan 90'ını gezdiğini belirten turizmci, Erol Güldal, başta Almanya olmak üzere tüm AB ülkelerinde planlaması yapılmadan bir beş ve dört yıldızlı otelin yapımına izin verilmediğini söyledi.

438 beş yıldızlı otelin bulunduğu Antalya'da Kaş'tan Gazipaşa sahilinde bulunan otellerin yüzde 70'nin birbirinin kopyası olduğunu vurgulayan Erol Güldal, ''Gecekondu diker gibi ev yapar gibi beş yıldızlı otel dikmek deniz, kum ve güneş turizminde tek tipleşmenin tipik bir örneği. Sahil şeridinde öylesi oteller varki;tatile gelen bir Alman ve Avrupalı turist yanındaki otelin balkonuna rahat bir şekilde atlayabilecek konumda. Başta Almanya ve Avrupa ülkelerinde benim param var. Bu şehre otel yapacağım diyemez. Dünyada en fazla  tatile çıkan millet Almanlar, 83 milyon Almanya'nın 40 milyonu dünyanın 20 farklı ülkesinde tatil yapıyor. En varlıklı Almanlar tatile ABD'ye , İspanya, Uzak Doğu ülkeleri, Fransa, Portekiz, İtalya, Fransa, Maldivler ve karayiplere gidiyor. Örneğin Antalya Manavgat Sorgun da 40 yıl önce otel planlanması yapılırken, sahil, kumsal bir hat üzerineyken bügün 9 hata ulaşmış durumda. Antalya'da çoğu otel Almanya Avrupa ülkelerinde deniz kenarı plajı dibinde diye satılmasına karşı turistler denize girmede plaja araçlarla taşınıyor. Dünya turizminde ''turizm güven ''üzerine kuruludur. '' diye konuştu.  

Antalya bölgesinde sahilde, deniz kenarında arsası bulunan herkesin otel dikmesinin yanlış bir uygulama olduğunun altını çizen  Güldal, '' Bu tip uygulamalar maalesef Birleşik Arap Emirlikleri(BAE)  uygulamalarıyla  örtüşüyor. 10 kelime İngilizce bilmeyen birinin otel yaptırmasını doğru bulmuyorum?''

Manşetler

İliteşim ve Turizmde küresel dönüm noktası gerekiyor
Kemer Beldibi Yolu turizm sezonuna kadar yenileniyor
FITUR 2026, En İyi Stand Ödülü'nün kazananları açıkladı.
Yörük yaşam kültürü turizmle evrensele taşınmalı!
Vizesiz Emirlikler ve Güney Amerika Keşfi
48 milyarlık dev ihale Mehmet Cengiz'e gitti
Kilim Gazetesi, Stuttgart'ta birlik beraberliğin ışığı oldu
Coffex 2026 kahvesevenleri buluşturmaya hazırlanıyor
Turizmin Kalbi Stuttgart’ta attı: CMT 2026’da rekor katılım
TransAnatolia İstanbul’dan Ankara’ya Koşuyor