Plaja beyaz kum diye kalsiyum oksit yaydılar

Sahile beyaz kum yerine insan sağlığına zararlı kalsiyum oksit döken tesise 270 bin lira idari para cezası uygulandı

MUĞLA - Bodrum ilçesinde turistik tesisin sahiline dökülen "beyaz kum" inceleme sonucu insan sağlığına zararlı kalsiyum oksit çıktı. Maddeyi sahile döken tesise 270 bin lira idari para cezası uygulandı ve zararlı madde alandan toplatıldı.

Bodrum'da Güvercinlik ve Gölköy mahallelerindeki turistik tesislerin önlerindeki plajlara, 'beyaz kum' görüntüsü vermek için kuvars tozu döküldüğü ihbarı yapıldı. Şikayetler üzerine, Jandarma ve Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince plajda çalışma yapıldı.

Sahilde inceleme yapan ekipler, dökülen maddeden numuneler aldılar. Yapılan laboratuvar sonucunda, sahile dökülen maddenin yüzde 55 oranında mermer tozu yoğunluklu insan sağlığına zararlı kalsiyum oksit maddesi olduğu anlaşıldı.

Manşetler

Gran Canaria'da yankesici alarmı
Dertour, Hotelplan ile birleşti, İsviçre'de 17 acentesini kapatıyor
Hollandalıların İspanya'ya seyahat talebi düşüşe geçti
Dünya Milyarderleri Listesi, 2025'in En Zenginleri
Şekerci Cafer Erol, Cartier’i geçip Londra’ya girdi
Vergi teklifi yasalaştı; cezalar arttı!
Pos vurgununa önlem geliyor!
Emlak vergisi önceki yılın iki katını geçemeyecek
Elektrikte yeni dönem: Türkiye genelinde zorunlu olacak
Milyarderler kulübü büyüyor!