ANKARA- Kültür ve Turizm Bakanlığı"nın katkıları ile bir çok yerde düzenlenen Piri Reis"ten Kâtip Çelebi"ye kadar Osmanlı"nın Dünyaya bakışı adlı sergi büyük ilgi topluyor.
Kültür ve Sergi, Turizm Bakanlığı"ndan yapılan açıklamaya göre, Bakanlık ile Bahçeşehir Üniversitesi Medeniyet Araştırmaları Merkezi katkılarıyla hazırlanan Katip Çelebi"nin 400. doğum yıl dönümü kapsamındaki sergi yurtiçi ve yurtdışında sergilenmek üzere düzenlendi.
Sergide, Piri Reis ile Kâtip Çelebi dönemi arasında üretilen haritalar ve Amerika ile diğer coğrafi keşiflerin anlatıldığı bazı eserler ile birlikte toplam 35 eser sunuluyor.
Sergi, 26-30 Ağustos tarihleri arasında ANKAMALL Alışveriş Merkezi ve 1-7 Eylül tarihleri arasında PANORA ve KARUM Alışveriş Merkezlerinde sergilenecek.
Manşetler
İspanya’nın savaş karşıtı olması ilişkileri güçlendirdi
Lufthansa CEO'su, ilk Boeing 777X'i 2027'de bekliyor
AIRBNB yapay zekâ ile yeniden yapılandırılıyor
Sİngapur 15 yılda MICE'ı iki katına çıkarmayı hnedefledi
Brezilya, 2026 Karnavalı'nda yabancı ziyaretçi rekoru
Trump, İspanya ile ticarete veda ediyor
Gürcistan BM turizm adaylığını geri çekti
Astana, Avrupa seyahat forumuna ev sahipliği yapacak.
Turizmci Murathanoğlu beton mikserinin altında kalarak can verdi
Viking Nil Nehri turlarını yeniden başlattı