Pilot "inmeyin" uyarısını dinlemedi

Orgeneral Alexander Alyoşin, yer kontrol personelinin, uçağın piste 2,5 kilometre mesafede iken, alçalma hızını arttırdığını tespit ettiğini belirtti.

MOSKOVA - İnterfaks'ın haberine göre Rusya Hava Kuvvetleri komutan yardımcısı Orgeneral Alexander Alyoşin, yer kontrol personelinin, uçağın piste 2,5 kilometre mesafede iken, alçalma hızını arttırdığını tespit ettiğini belirtti. Yapılan uyarıya rağmen pilotun inmesinin başka bir yerden emir alındığı görüşünü güçlendirmeye başladı. Olayın perde arkası kara kutudaki konuşmalardan sonra ortaya çıkacak.
Yer kontrol grubu başkanının uçağa, aracı yere yatay pozisyona getirmeleri direktifi verdiği, ancak pilotun bu emri dinlemediğini, uçağa, alternatif bir havaalanına yönlenmesi konusunda bir kaç emir daha verdiğini kaydetti. Orgeneral Alyoşin, "Buna rağmen mürettebat alçalmaya devam etti. Ne yazık ki, bu da trajedi ile sonuçlandı" dedi.
Öte yandan, Rusya Olağanüstü Durumlar Bakanlığı, uçağın her iki karakutusunun da bulunduğunu, uzman incelemesinin başladığını açıkladı.

Manşetler

Kappatur’dan 2027’de 299 Euro’dan turlar, yeni rotalar
Rusya dünya lideri: Sokaklarda 2,8 milyon kedi yaşıyor
Rayların 11 lüks efsanesi: İstanbul dünya listesinde!
İspanya turizminde kriz: Liderlik tehlikede mi?
Türk gıda ihracatçılarının ABD hedefi: 2 milyar dolar
THY’de 2027 hazırlığı: Yeni hatlar geliyor
Padişahın ahırlar amiri bir köye adını verdi: İmrahor
Gezgin gösteriş değil, özgün deneyim istiyor!
Caddebostan’ın 1600 yıllık hafızası kitap oldu
Alanya’dan Letonya’ya turizmde yeni iş birlikleri