Phaselis Antik Kent'in betonlaşmasına müsaade etmeyeceğiz

Av. Hasan Subaşı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya’nın Kemer ilçesindeki Phaselis Antik Kenti’nde iki ayrı plaj işletmesi için bir şirkete ihale vererek tarihi ören yerinde betonlaşmaya gitmesinin akla ziyan bir durum olduğunu söyledi.

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya -
İyi Parti Antalya Milletvekili Av. Hasan Subaşı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya’nın Kemer ilçesindeki Phaselis Antik Kenti’nde iki ayrı plaj işletmesi için bir şirkete ihale vererek tarihi ören yerinde betonlaşmaya gitmesinin akla ziyan bir durum olduğunu söyledi.
Antalya Kemer'in Türkiye ve Antalya turizminin gözbebeği destinasyonlarından biri olduğunu söyleyen İyi Parti Antalya Milletvekili Av. Hasan Subaşı  bölgenin 1’inci derece arkeolojik SİT alanı statüsündeki koruma alanı içerisinde yer aldığını hatırlattı.

Milletvekili Hasan Subaşı Antalya'nın Manavgat ilçesinde İyi Parti Manavgat İlçe Başkanlığı, milletvekili aday adayları  ve partililer ile birlikte Manavgat Sanayi esnafının sorunlarını dinledi. Hasan Subaşı yaptığı açıklamada 1. derece SİT alanı içinde bulunan Phaselis Antik Kentin içinden gidilen Cennet Koyu'na halk plajı yapılma adı altında  betonlaşmaya gidilmesinin kendisini çok üzdüğünü kaydetti.  Türkiye turizminin gözbebeği olan Antalya'da tarihi ören yerleri ve kıyı bantlarının ranta açılmasına 2 dönem Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış biri olarak asla müsaade etmeyeceklerini belirtti.

İyi Partili Antalya Milletvekili Hsan Subaşı,'' Antik kentin batı limanına bitişik Bostanlık Koyu ve kuzeydoğu kesiminde yer alan Cennet Koyu’nda toplam 85 bin metrekarelik alanda günübirlik tesisler inşa edilecek. Burada kafeterya, otopark, karşılama merkezi, duş ve tuvaletlerden oluşan çok sayıda yapı bulunacak.1000 metreküpten fazla beton malzemenin de kullanılacağı projenin inşası için PVC, demir ve alüminyum gibi malzemelerin yanı sıra yoğun olarak ahşap kullanılacak. Tarihi ören yeri içinde  beton dökülerek  ranta kurban edilmesi utanç verici bir durum.'' diye konuştu.



Bir kısmı tarım arazisi niteliğindeki özel mülk olan arazinin tamamı Beydağları Sahil Milli Parkı sınırları içinde bulunuyor. Phaselis Antik Kenti’nin arkeolojik sit alanı sınırları 2016’dan itibaren genişletildiği öne sürüldü. Bakanlığın projesi bugüne kadar yapılaşmadan korunan Bostanlı Koyu ve Phaselis’in kuzeydoğusunda yer alan Cennet Koyu olarak da anılan Alacasu Koyu’nu kapsıyor. Tarihi ören yeri Kemer'e gelen turistlerin kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turuna çıktıkları çok önemli merkezler arasında yer alıyor.Kemer-Phaselis Antik Kenti Ören Yeri ve Bütünleyici Kıyı Alanı Çevre Düzenlemesi’ başlığıyla ihaleye çıktı. 30 Ocak’ta sonuçlanan ihale İstanbul merkezli Se-Fa Restorasyon Sanayi İnşaat Ticaret Ltd. Şti. firmasına verilmişti.

Manşetler

FITUR 2026, En İyi Stand Ödülü'nün kazananları açıkladı.
Yörük yaşam kültürü turizmle evrensele taşınmalı!
Vizesiz Emirlikler ve Güney Amerika Keşfi
48 milyarlık dev ihale Mehmet Cengiz'e gitti
Kilim Gazetesi, Stuttgart'ta birlik beraberliğin ışığı oldu
Coffex 2026 kahvesevenleri buluşturmaya hazırlanıyor
Turizmin Kalbi Stuttgart’ta attı: CMT 2026’da rekor katılım
TransAnatolia İstanbul’dan Ankara’ya Koşuyor
FITUR Woman’da turizmin kadın liderliğini konuşuldu
Dünyada 38 milyonu aşkın kruvaziyer yolcusu bekleniyor.I