Phaselis Antik Kent'in betonlaşmasına izin vermeyeceğiz

CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, Milletvekili Cavit Arı ve partililer Phaselis Antik Kentte bulunan Cennet Koyunun beton olmasına tepki gösterdi.

Abdurrahman Büyükkeskin
Kemer/Antalya -
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Antalya Milletvekili Ac. Cavit Arı, Antalya turizminin çok önemli destinasyonları ndan biri olan Kemer Tekirova da yer alan Phaselis Antik Kentinde bulunan Cennet Koyunun Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tahrip edilmesine tepki gösterdi. CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, Milletvekili Cavit Arı ve partililer Phaselis Antik Kentte bulunan Cennet Koyunun beton olmasına tepki gösterdi.

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, yaptığı açıklamada ,''SİT i alanına günübirlik tesisler, restoran, kafeterya, otopark ,karşılama merkezi, cankurtaran ve ünitesi duş ve tuvaletlerden oluşan çok sayıda yapı ve inşaat yapılarak betonlastırılıyor. Burası 1. Derece SİT alanı , tarihi ören yerine plajlar açarak o bölgeyi betonlaştırma dünyada görülmemiş bir şey. Bu insanlığın kültür mirası olan tarihi, kültürel ve arkeolojik varlıklara yapılmış en büyük saygısızlık. Bu betonlaşmanın en büyük sorumlusu Kültür ve Turizm Bakanı ile temsil ettiği anlayıştır. Buranın beton olmasına asla izin vermeyeceğiz. Milletimiz deprem acısı ile beyefendiler yangından mal kaçırır gibi tarihi ören yeri içinde beton dökerek günübirlik tesisler, restoran , kafeterya yapma derdinde.'' diye konuştu.

Manşetler

Kemer Beldibi Yolu turizm sezonuna kadar yenileniyor
FITUR 2026, En İyi Stand Ödülü'nün kazananları açıkladı.
Yörük yaşam kültürü turizmle evrensele taşınmalı!
Vizesiz Emirlikler ve Güney Amerika Keşfi
48 milyarlık dev ihale Mehmet Cengiz'e gitti
Kilim Gazetesi, Stuttgart'ta birlik beraberliğin ışığı oldu
Coffex 2026 kahvesevenleri buluşturmaya hazırlanıyor
Turizmin Kalbi Stuttgart’ta attı: CMT 2026’da rekor katılım
TransAnatolia İstanbul’dan Ankara’ya Koşuyor
FITUR Woman’da turizmin kadın liderliğini konuşuldu