Peugeot Citroen'de en büyük zarar

Peugeot Citroen otomobil üreticisinin, 2012 yılındaki cirosu, bir önceki yıla oranla yüzde 5,2 oranında düşerek 55,4 milyar avroya indi.

PARİS- PSA Peugeot Citroen Grubu, 2012 yılında 5 milyar avro ile tarihinin en büyük zararını ettiğini açıkladı. Fransız otomobil üreticisinin, 2012 yılındaki cirosu, bir önceki yıla oranla yüzde 5,2 oranında düşerek 55,4 milyar avroya indi.Otomobil üreticisi, 2011 yılında 588 milyon avro kar sağlamıştı.
Peugeot Citroen Grubu’nun Avrupa’daki satışlarının önemli ölçüde düşmesinin geçen yılki tarihi zararda önemli rol oynadığı tahmin ediliyor.
Peugeot Citroen Grubu’ndan yapılan açıklamada, Amerikalı ortak General Motors ile işbirliği ile birlikte 2013 yılında şirketin yine kar hedeflerini tutturacağı beklentisi dile getirildi.
 

Manşetler

Türkiye'nin medikal ve kayak turizmine ilgi yükseldi
Andrea Bocelli’nin Romanza 30. Yıl için İstanbul'a geliyor
Yunanistan'dan Türk vatandaşları için vize kararı
İbrahim Canliel, Air Astana Group’un CEO’su oldu
2025'te Antalya'ya 120 bin Letonyalı turist geldi
TUI raporu: Bilgi odaklı seyahatlere artan ilgi artıyor
Turizmin yeni hedefi: Belirsizlik çağında yönü değişiyor
İstiklal Caddesi, 2025'te 107 milyonla rekor kırdı
easyJet: Türkiye, Kıbrıs ve Mısır rezervasyonlarda düşüş
Heritage İstanbul'da tarihi yarımadanın hafızası sunuluyor