Perşembe’deki deniz feneri turizme kazandırıldı

Ordu’nun “sakin şehir” unvanlı Perşembe ilçesinde yer alan Çamburnu Vona Feneri, yapılan çevre düzenlemesiyle turizme kazandırıldı.

ORDU - Ordu’nun “sakin şehir” unvanlı Perşembe ilçesinde yer alan Çamburnu Vona Feneri, yapılan çevre düzenlemesiyle turizme kazandırıldı. Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Perşembe Belediyesinin ortak yürüttüğü proje kapsamında, tarihi deniz fenerinin çevresi modern bir sosyal yaşam alanına dönüştürüldü.

Seyir terası, yürüyüş yolları ve yeşil alanlar

Perşembe Belediye Başkanı Cihat Albayrak, sahil yolu güzergahında bulunan fenerin çevresinde yürüttükleri altyapı ve çevre düzenlemesi çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

Albayrak, “Çamburnu Vona Feneri’ne vatandaşların vakit geçirebileceği tesisler ve seyir terası yaptık. Ayrıca olta balıkçılarının denize daha rahat ulaşmasını sağlayacak bir yol inşa edildi. Bu bölge hem ilçemizin hem de Ordu’nun turizm potansiyelini artıracak” dedi.

1700 metrekarelik alanda düzenleme

Bölgeyi daha güvenli hale getirmek için korkuluk imalatı da yaptıklarını belirten Albayrak, “Yaklaşık 1700 metrekarelik alanda 678 metrekare sert zemin uygulaması, 500 metrekare yeşil alan düzenlemesi ve 175 metre korkuluk imalatı gerçekleştirdik. Kazı-dolgu, baskı beton, yürüyüş yolları ve engelli rampaları ile duvar, aydınlatma ve peyzaj çalışmaları tamamlandı” ifadelerini kullandı.

Başkan Albayrak, Çamburnu Vona Feneri çevresinin yeni turizm alanı olarak Ordu’ya hayırlı olmasını diledi.

Manşetler

Pos vurgununa önlem geliyor!
Emlak vergisi önceki yılın iki katını geçemeyecek
Elektrikte yeni dönem: Türkiye genelinde zorunlu olacak
Michelin Yıldızlı restoran sayısı 17'ye yükseldi!
Türkiye’nin 2025 mutfak merakı; viraller, yöreler, egzotikler
Hediye Güral: Turizmde yeni temalar gelişiyor
Bakan Ersoy: İstanbul dünyanın bir numaralı gastronomi şehri
FITUR'da kadın liderliği için platform rolü araştırılacak.
78 valiz boş geldi, yolcular sinir krizi geçirdi!
Ruslar turistler birinciliği Almanlara kaptırdı!