Pera Palace Hotel, en iyi butik otel

Pera Palace Hotel, Ekonomist ve Capital Dergileri’nin Türkiye’nin En Başarılı Turizm Yatırımları 2011 Araştırması’nda ‘Yılın En İyi Butik Otel Yatırımı’ seçildi.

İSTANBUL- Ekonomi ve finans gündemine yön veren ve Türkiye’nin en çok takip edilen dergilerinden Ekonomist ve Capital dergilerinin bu yıl ikinci kez düzenlediği ‘Türkiye’nin En Başarılı Turizm Yatırımları 2011’ araştırmasının sonuçları belli oldu. Araştırma sonucunda, 1 Eylül 2010 itibariyle kapılarını yeniden açan tarihi Pera Palace Hotel, butik oteller kategorisinde 39 farklı otel arasında ‘En İyi Yatırım’ seçildi.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın katılımıyla Esma Sultan Yalısı’nda gerçekleşen ödül töreninde, Pera Palace Hotel adına ödülü; Beşiktaş Turizm Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Kalkavan ve Pera Palace Hotel Genel Müdürü Pınar Kartal Timer, Eurobank Tekfen Genel Müdür Yardımcısı Şebnem Dönbekçi’den aldı.
Ödülleri belirleyen jüride; Ekonomist Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Talat Yeşiloğlu, Capital Dergisi Genel Yayın Yönetmeni M. Rauf Ateş, ödül töreni ana sponsoru Eurobank Tekfen Genel Müdürü Mehmet Sönmez’in yanı sıra gazeteciler, meslek örgütleri temsilcileri, tanınmış işletmeci ve akademisyenler bulunuyordu.
Pera Palace Hotel, son olarak Şubat 2011’de Orta Asya ve Türkiye Otel Yatırım Konferansı (CATHIC) tarafından verilen CATHIC Awards’ta, ‘Türkiye’nin En İyi Yeni Oteli’ ve İngiliz seyahat dergisi Conde Nast tarafından 2011 yılının en iyi 65 yeni otelinden biri seçilmişti.

Manşetler

Türkiye'nin medikal ve kayak turizmine ilgi yükseldi
Andrea Bocelli’nin Romanza 30. Yıl için İstanbul'a geliyor
Yunanistan'dan Türk vatandaşları için vize kararı
İbrahim Canliel, Air Astana Group’un CEO’su oldu
2025'te Antalya'ya 120 bin Letonyalı turist geldi
TUI raporu: Bilgi odaklı seyahatlere artan ilgi artıyor
Turizmin yeni hedefi: Belirsizlik çağında yönü değişiyor
İstiklal Caddesi, 2025'te 107 milyonla rekor kırdı
easyJet: Türkiye, Kıbrıs ve Mısır rezervasyonlarda düşüş
Heritage İstanbul'da tarihi yarımadanın hafızası sunuluyor